Νέα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΥΡΙΔΗ. Ο κ. ΠΑΠΑΙΩΝΝΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΠΑΑΔΟ, ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΣΤΟ ΚΚΠΑΑΔΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ

Γίναμε γνώστες τις τελευταίες ημέρες μιας ακόμη υπόθεσης «τακτοποίησης ημετέρων» από τη δημοτική σας αρχή. Και συγκεκριμένα διαβάζουμε την απόφαση – σύμβαση του Προέδρου του ΚΚΠΑΑΔΟ κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου πρόσληψης του γιου του στο γραφείο Οικονομικής Υπηρεσίας του ΚΚΠΑΑΔΟ, αρχικά από 7-4-2021 και έως 31-7-2021 και στη συνέχεια για ένα ακόμη έτος, ήτοι έως 31-7-2022. Ο Ιωάννης Παπαϊωάννου λοιπόν προσλαμβάνει ... Read More »

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΜΑΥΡΙΔΗ

Ένα πολύ σημαντικό, ταυτόχρονα όμως δυσάρεστο και αρνητικό γεγονός που συνέβη στον Δήμο μας τις τελευταίες εβδομάδες, είναι το κλείσιμο μίας ακόμα δημοτικής δομής και συγκεκριμένα το κλείσιμο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Πύργου.Μια δημοτική δομή που ιδρύθηκε με την καταβολή ιδιαίτερης προσπάθειας από προηγούμενη δημοτική αρχή, που κόσμησε τον Δήμο μας επί δυο δεκαετίες σχεδόν, που φιλοξένησε και απασχόλησε δημιουργικά ... Read More »

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΤΟΥΣ 2020

Συζητάμε σήμερα τον απολογισμό του 2020 του Δήμου μας, μια από τις κορυφαίες διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο νομοθέτης προβλέπει να γίνεται σε ειδική, για το σκοπό αυτό, συνεδρίαση. Η σημερινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, του δεύτερου χρόνου διακυβέρνησης μετά τις πρόσφατες εκλογές, αλλά ουσιαστικά η έβδομη συνεχής χρονιά διακυβέρνησης του Δήμου ... Read More »

ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Δυσάρεστες εκπλήξεις για την Πανεπιστημιακή Σχολή της πόλης μας έκρυβε δυστυχώς η επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου.Ο Υφυπουργός Παιδείας, στις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και με τους εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής Σχολής, στις οποίες δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, παρά τη σημαντικότητα του θέματος και την κρισιμότητα των περιστάσεων, ... Read More »

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ενόψει της επίσκεψης στον Έβρο του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, στο επίκεντρο των επαφών του οποίου θα είναι, εκτός των άλλων, και το μέλλον των Τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα, τονίζουμε για άλλη μία φορά με το παρόν δελτίο τύπου τη μεγάλη προσφορά της Πανεπιστημιακής Σχολής της πόλης μας στην εξύψωση του πνευματικού και πολιτισμικού επιπέδου της τοπικής ... Read More »

Μοναδική επιλογή του κ. Μηταράκη και της Κυβέρνησης είναι η καθολική ακύρωση των σχεδιασμών τους

Για τις διαπιστώσεις της από τις συζητήσεις με τον Υπουργό για το ΚΥΤ Φυλακίου, μιλά στη ΓΝΩΜΗ, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ορεστιάδας, Μαρία Γκουγκουσκίδου Εκτιμά ότι η τελική πρόταση θα αφορά μικρότερο αριθμό διαμενόντων, κάτι που δεν θα γίνει αποδεκτό, ενώ αναφέρεται στο ζοφερό περιβάλλον που επικρατεί στην περιοχή. «Οι κάτοικοι του Βορείου Έβρου νιώθουν ότι δίνουν ... Read More »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ.ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σχετικά με τις αντιδράσεις του Δήμου για την αποτροπή δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Φυλάκιο και ιδιαίτερα τον ορισμό Επιτροπής Αγώνα, έχουμε να πούμε τα παρακάτω: Η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών των δημοτικών δυνάμεων ήταν πρόταση της δικής μας παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ”. Διαχρονικά πιστεύουμε ότι παρά τις διαφορές τους, που είναι ... Read More »

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ

Συνέντευξη έδωσε η κα Γκουγκουσκίδου στην εκπομπή Πολιτικό Βαρόμετρο της Δέλτα Τηλεόρασης, για το θέμα της δημιουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών, στο Φυλάκιο του Έβρου.Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την συνέντευξη της κας Γκουγκουσκίδου. Read More »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ούτε χρόνος δεν πέρασε από τη συνοριακή κρίση των Καστανεών. Ούτε χρόνος δεν πέρασε από τον μήνα Μάρτιο του 2020, που σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, αλλά ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρέθηκαν στον Δήμο Ορεστιάδας, για να υπογραμμίσουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, όπως δήλωναν, την ανάγκη χάραξης ενιαίας μακροπρόθεσμης ευρωπαϊκής στρατηγικής για το μεταναστευτικό ... Read More »

ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2021: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. ΠΑΡΤΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 12.500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 3.819 ΕΥΡΩ.

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, στις 16-12-2020, για την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021, η Δημοτική Παράταξη ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ καταψήφισε τον προτεινόμενο προϋπολογισμό και κάλεσε τη δημοτική αρχή να φέρει έναν προϋπολογισμό προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κοινωνίας. Η Μαρία Γκουγκουσκίδου σε γραπτή της εισήγηση αναφέρθηκε τόσο στα έσοδα όσο και στα έξοδα του ... Read More »