Επίσκεψη στα Δίκαια, Βύσσα, Άρζο, Καναδά, Σπήλαιο, Μαράσια και Ελιά

SAM_1232Με επιτυχία πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 9 Μαΐου επίσκεψη η υποψήφια Δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου στο χώρο της Λαϊκής αγοράς των Δικαίων. Μαζί της υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω.

Έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον των δημοτών να ακούσουν το διαφορετικό λόγο που αρθρώνει η πρώτη γυναίκα υποψήφια Δήμαρχος, που ηγείται ομάδας πρωτοεμφανιζόμενων στην πολιτική ζωή της τοπικής αυτοδιοίκησης πολιτών. Το νέο πολύχρωμο υλικό του συνδυασμού το οποίο περιλαμβάνει το πρόγραμμα και τα ονόματα των υποψηφίων έφτασε στα χέρια κάθε κατοίκου της περιοχής του πρώην δήμου Τριγώνου, των οποίων η υποδοχή ήταν εντυπωσιακή.

Με την ευκαιρία της λαϊκής αγοράς η αντιπροσωπεία του συνδυασμού Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω επισκέφτηκε και δημόσιες υπηρεσίες που εδρεύουν στα Δίκαια. Το πρώην κτίριο που στέγαζε το Δημαρχείο Τριγώνου, το ΚΕΠ και το Κέντρο Υγείας Δικαίων. Εκεί ακολούθησε συζήτηση με τους γιατρούς και το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Δικαίων. Κοινή διαπίστωση η ύπαρξη προβλημάτων λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής. Η μεγάλη απόσταση από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου θα πρέπει να αποτελέσει την αιτία ώστε να ενισχυθεί η παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Οι πολίτες αυτής της ακριτικής περιοχής, κυρίως οι ηλικιωμένοι, θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς» τόνισε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας.

Αργότερα ο συνδυασμός βρέθηκε για μία ακόμη φορά στη Βύσσα και επισκέφτηκε συνεταιρισμούς και εταιρίες, που ασχολούνται με την εμπορία και τυποποίηση  σκόρδων και σπαραγγιών. Συγκεκριμένα, τον Α.Σ.Κ.Γ.Ε. Νέας Βύσσας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής Επεξεργασίας Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας και την εταιρία Κ.Ν. Μυρτσίδης & Σια Ε.Ε. Τα παραπάνω προϊόντα αποτελούν σήμα κατατεθέν για την περιοχή, τα προβλήματα, όμως, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι σχεδόν όμοια με αυτά που αντιμετωπίζουν όλες οι αγροτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου. Οι επιχειρηματίες παραπονούνται ότι το κράτος διατηρεί απέναντι σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στάση εχθρική, ενώ ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται προκειμένου να συντονίσει τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τους αγρότες και τους παραγωγικούς και μεταποιητικούς συνεταιρισμούς. «Ο Δήμος πρέπει να καταρτίσει ένα συνολικό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την αγροτική ανάπτυξη στο Δήμο Ορεστιάδας. Αρχικά, όμως, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που οι πολίτες σκέπτονται» τόνισε η επικεφαλής του συνδυασμού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η περιοδεία συνεχίστηκε σε χωριά του Τριγώνου Μαράσια, Άρζος, Καναδάς, Σπήλαιο και Ελιά. Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα που συνάντησε η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου και η ομάδα της.  Με την ειλικρίνεια και την ευθύτητα που την διακρίνει, η Μαρία Γκουγκουσκίδου έσφιξε το χέρι των κατοίκων που συνάντησε, υποσχόμενη ότι θα κάνει οτιδήποτε περνά απ’ το χέρι της για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος.

Το πρωί του Σαββάτου η Μαρία Γκουγκουσκίδου θα περιοδεύσει μαζί με τους συμβούλους της στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της Ορεστιάδας, ενώ η περιοδεία στο δυναμικό και προοδευτικό πρώην Δήμο Τριγώνου θα συνεχιστεί ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.