Η κεντρική προεκλογική ομιλία της Μαρίας Γκουγκουσκίδου με έντονο πολιτικό και προγραμματικό περιεχόμενο

SAM_1825Την κεντρική της προεκλογική ομιλία ολοκλήρωσε  λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης 14 Μαΐου η υποψήφια Δήμαρχος Ορεστιάδας, με τον συνδυασμό «Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου που χειροκρότησε θερμά σε πολλά σημεία της ομιλίας της την Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Στο τέλος, όπως συνηθίζεται, φώναξε έναν-έναν τους υποψήφιους του συνδυασμού της και όλοι μαζί χαιρέτισαν τον κόσμο, καταχειροκροτούμενοι.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Φίλες και φίλοι,

Ήρθε η ώρα. Η ώρα της μεγάλης απόφασης, Η ώρα για αλλαγή της Δημοτικής αρχής. Βρισκόμαστε ήδη στην τελική προσπάθειά μας για να αλλάξουμε το τοπίο στην πόλη και τους οικισμούς μας. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του αγώνα μας, για να ανακτήσουμε όσα μας στέρησε εδώ και οκτώ χρόνια η Δημοτική αρχή. Μια Δημοτική αρχή που αποκλείει όσους διαφωνούν και παραπλανά όσους αναζητούν την αλήθεια για τα έργα της οκταετούς διαχείρισης του Δήμου μας. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να ξεφύγουμε από τη μοίρα του υποτιμημένου, του χωρίς πρωτοβουλίες Δήμου. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να γυρίσουμε σελίδα, με ανανεωτικό πνεύμα, νέες αντιλήψεις, νέες ιδέες, νέους ανθρώπους. Πραγματικά νέους ανθρώπους.

Όχι μόνο στα λόγια. Πρωτίστως στα έργα. Όλοι εδώ σήμερα έχουμε ένα κοινό όραμα που διαπερνά την ψυχή και το νου μας. Την αναγέννηση της πόλης και των οικισμών μας. Θέλουμε να γίνει η πόλη και οι οικισμοί μας πιο ανθρώπινοι, πιο πολιτισμένοι, πιο λειτουργικοί. Να επαναφέρουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια στις σχέσεις του Δήμου με τους δημότες, να αντιμετωπίσουμε με σχέδιο και πρόγραμμα τα καθημερινά προβλήματα, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα. Ενωμένοι, έντιμοι, με ήθος, ευπρέπεια, χωρίς εξαρτήσεις από κόμματα και συμφέροντα μπορούμε να κάνουμε το όραμα για έναν καλύτερο Δήμο πράξη. Είναι κάτι που μας αξίζει.
Φίλες και φίλοι,
την 5ετία που έρχεται θα αλλάξουμε την πόλη και τους οικισμούς μας. Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε στην πράξη το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας, το σχέδιο δράσης για τους οικισμούς και την πόλη μας. Δίνουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη για το μέλλον που αξίζουμε. Είναι μια μάχη ενάντια σε όλα όσα εμποδίζουν την πορεία προς την ανάπτυξη, είτε αυτά λέγονται συμφέροντα, είτε αδιαφορία, είτε αναξιοπιστία, είτε αδράνεια, είτε κομματισμός. Σήμερα παίρνουμε την τύχη της πόλης μας στα χέρια μας και πάμε μπροστά, να πετύχουμε τους στόχους μας, να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε, πάνω σε δρόμους ανάπτυξης και προοπτικής.

Φίλες και φίλοι,

η συγκίνηση που νιώθω αυτή τη στιγμή είναι πολύ έντονη. Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την πίστη σας στην αγνότητα και την αλήθεια των προθέσεών μου. Υπάρχει μεταξύ μας μια σπάνια και πολύ δυνατή σχέση εκτίμησης και ειλικρίνειας. Μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης, που κανένας και τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει. Θέλω να ξέρετε ότι την εμπιστοσύνη και την πίστη που μου δείχνετε δεν θα την προδώσω ποτέ. Μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια, με την ίδια ευθύτητα με την οποία μιλάμε, γιατί είμαστε αλληλέγγυοι στη ζωή και στον αγώνα.. Γιατί είμαστε συνοδοιπόροι στον ίδιο δρόμο. Είμαστε συναγωνιστές στο δρόμο για την επίτευξη του οράματός μας, για να ανοίξουμε στην πόλη μας τους δρόμους και τις προοπτικές που δικαιούται. Με τη δική σας στήριξη, συμπαράσταση και προτροπή και τη δική μου θέληση να προσφέρω ενεργά και αποτελεσματικά στο Δήμο μας, αποφάσισα να ξεκινήσω αυτόν τον αγώνα, με τελικό σκοπό την πόλη και τους οικισμούς που θέλουμε.

Φίλες και φίλοι,
Εδώ και 8 χρόνια, η ποιότητα της ζωής στο Δήμο μας υποβαθμίζεται συνεχώς. Η Δημοτική αρχή διστακτική, άχρωμη και αδύναμη, σφιχταγκαλιασμένη με την Κεντρική εξουσία, δεν προβάλλει καμία αντίσταση στην κακοποίηση που υφίσταται η πόλη μας. Στα μεγάλα προβλήματα η Δημοτική αρχή έδειξε από την αρχή μια παθητική στάση, έδειξε ένα διπλό πρόσωπο, οσφυοκάμπτοντας στα κελεύσματα της κεντρικής εξουσίας. Χρειάζονται δύο πράγματα για να γίνει πράξη η αναστροφή αυτής της πορείας:

Πρώτο, αυτοί που θα αναλάβουν το βάρος, να θέλουν, να ξέρουν και να έχουν όρεξη για δουλειά, για πολλή δουλειά.

Και δεύτερον, να μην είναι κουρασμένοι. Οι κουρασμένοι δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα και δεν τους χρειαζόμαστε. Η σημερινή Δημοτική αρχή είναι κουρασμένη, γι’ αυτό δεν τη χρειαζόμαστε. Δεν ανεχόμαστε πια τους επαγγελματίες πολιτικούς. Αυτούς, που το όραμά τους είναι η διατήρηση της καρέκλας τους. Δεν υποτασσόμαστε στη μίζερη λογική που θέτει την πόλη μας σε δεύτερη μοίρα. Δεν βλέπουμε το δημότη ως υπήκοο και ως πολίτη Β΄ κατηγορίας. Δεν ανεχόμαστε άλλο πια το συγκεντρωτισμό, την αδιαφάνεια, τον αυταρχισμό, την εσωστρέφεια. Δεν έχουμε καμία σχέση με τη νοοτροπία της 8ετούς αντίληψης που μας έφερε εδώ που είμαστε. Δε συμβιβαζόμαστε με μια Δημοτική  αρχή που αρκείται σε έργα βιτρίνας.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος συνιστά κλασική μορφή από το λεύκωμα υπαλληλικής νομενκλατούρας, που δεν διακατέχεται από ιδεολογικές αναζητήσεις για το μέλλον του Δήμου, αλλά είναι αυστηρά προσκολλημένος στο προσωπικό του συμφέρον. Οκτώ χρόνια κοντά, ακολουθεί την τακτική του καιροσκοπισμού, της συναλλαγής, της εξαγοράς συνειδήσεων, του πολιτικού αμοραλισμού, του εθισμού σε ακατέργαστα συναισθήματα που ναρκώνουν τη σκέψη. Οκτώ χρόνια τώρα απογοήτευσε τους πολίτες. Και φυσικά τώρα θα εισπράξει το τίμημα της αλαζονείας, της αδιαφάνειας, της αποτυχίας και της αδιαφορίας για τον πολίτη και τα προβλήματά του. Δεν βλέπει η απερχόμενη Δημοτική αρχή και ο επικεφαλής της τη στασιμότητα και την παρακμή όλων αυτών των χρόνων; Δεν αισθάνεται ο κος Δήμαρχος την ανάγκη να απολογηθεί για την αδιαφορία του, για το χρονικό διάστημα που είναι δήμαρχος; Είχε το χρόνο και τις ευκαιρίες να βγάλει την πόλη και τους οικισμούς μας από τη στασιμότητα, στην οποία με την πολιτική του καταδίκασε. Και δεν το έκανε.
 Όλοι οι πολίτες λέμε ΟΧΙ, σε μια σειρά από μεθοδεύσεις που υποβαθμίζουν εμάς και τα παιδιά μας.
Λέμε ΟΧΙ στις παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής, σε έργα και εγκαίνια της τελευταίας στιγμής, ακόμα και λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Η απαξίωση των οικισμών μας είναι τραγική. Η έλλειψη φροντίδας στα καθημερινά προβλήματα των συνδημοτών μας που ζουν στα χωριά μας είναι πρωτοφανής. Ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων ανύπαρκτος. Η εγκατάλειψη χαρακτηριστική.

Ο κόσμος σας έχει καταλάβει!

ΩΣ ΕΔΩ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Φίλες και φίλοι,

η διαπίστωση των προβλημάτων και οι συνηθισμένοι οραματισμοί δεν φτάνουν. Χρειάζεται δράση για να βγούμε από το τέλμα της στασιμότητας που μας καταδίκασαν.

Δικαιούμαστε περισσότερες δυνατότητες να αποφασίζουμε, να προγραμματίζουμε και να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις, για όλα τα ζητήματα μείζονος σημασίας που μας αφορούν. Για την ανάπτυξη, για τη βελτίωση των υποδομών, για τον πολιτισμό, για το περιβάλλον, για τη χωροταξία, για την αισθητική αναμόρφωση, για τον πρωτογενή τομέα, για το δευτερογενή και τριτογενή, για τη νεολαία μας.

Είναι καιρός να αποκαταστήσουμε τα κακώς κείμενα. Η βούληση, η ψυχή μας, τα όνειρά μας θέλουν να βρουν νέους δρόμους έκφρασης. Είναι οι δρόμοι που θα ανοίξουμε μόνοι μας, αλλά όλοι μαζί ενωμένοι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για όσα μας πονάνε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με μια φωνή διαμαρτυρίας για τις αδικίες που έγιναν και γίνονται σε βάρος μας όλα αυτά τα χρόνια.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σαν μια δύναμη υψώνουμε το ανάστημά μας και διεκδικούμε όσα μας αναλογούν, όσα δικαιούμαστε. Δεν θα επιτρέψουμε να διαιωνιστούν οι αδικίες που έγιναν σε βάρος της πόλης μας, εξαιτίας της αδυναμίας των διοικούντων να υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας. Χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες χρηματοδότησης της  Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παιδεία, για τη νεολαία, για τις επιχειρήσεις, για τον πρωτογενή τομέα.
Έφτασε η αρχή του τέλους της αδράνειας και της αδιαφορίας. Ήρθε ο καιρός να διαμορφώσουμε το Δήμο μας όπως τον οραματιζόμαστε.

Φίλες και φίλοι,

Θέλω εδώ, στη (μεγάλη) αυτή συγκέντρωση να σας εκμυστηρευτώ κάτι. Να σας εκμυστηρευτώ τι ονειρεύομαι για το Δήμο Ορεστιάδας, τι ονειρεύομαι για το Δήμο μας.

Ονειρεύομαι έναν Δήμο, όπου ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος μας θα μπορεί να παράγει προϊόντα και με τη μεταποίηση αυτά θα αποκτούν  προστιθέμενη αξία.  Αυτό το όνειρο μπορούμε να το κάνουμε μαζί πράξη.

Ονειρεύομαι έναν Δήμο ανάπτυξης, πρόνοιας και προόδου. Με απρόσκοπτη πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία, στη φροντίδα της τρίτης ηλικίας και των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Αυτό το όνειρο μπορούμε να το κάνουμε μαζί πράξη.

Ονειρεύομαι έναν Δήμο πρωταγωνιστή στην αξιοποίηση και τόνωση της οικονομικής ζωής των εμπόρων και βιοτεχνών συμπολιτών μας. Θέλω να βλέπω το μαγαζάτορα να ανοίγει το πρωί το μαγαζί του και όχι να βάζει λουκέτο. Αυτό το όνειρο μπορούμε να το κάνουμε μαζί πράξη.

Ονειρεύομαι έναν Δήμο, που θα αγκαλιάσει τους νέους με δράσεις στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό, στις νέες τεχνολογίες και θα δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της στα προβλήματα που τους απασχολούν, όπως η ανεργία, η μάστιγα των ναρκωτικών.

Αυτό το όνειρο μπορούμε να το κάνουμε πράξη μαζί.

Γνωρίζω καλά ότι αυτά και όλα όσα θα διεκδικήσουμε δεν είναι ανέφικτα. Είναι αιτήματα όλων των κατοίκων του Δήμου μας. Στις καθημερινές μας συζητήσεις όλοι συμφωνούμε στα μείζονα θέματα που αφορούν στο παρόν και το μέλλον του Δήμου μας. Ας τα κάνουμε πράξη  όλοι μαζί.

Φίλες και φίλοι

Σήμερα η Ορεστιάδα γυρίζει σελίδα.

Σήμερα στέλνουμε το δυνατό μήνυμα της νίκης και της αλλαγής.

Το μήνυμα της ανατροπής μιας αναχρονιστικής κατάστασης που καταδίκασε το τόπο μας στη μιζέρια.

Μιας παρακμιακής κατάστασης με βασικά χαρακτηριστικά τον απομονωτισμό και το φτηνό λαϊκισμό, και η Ορεστιάδα με τους οικισμούς της δεν αξίζει τέτοια τύχη.

Η νέα γενιά παίρνει τις τύχες του τόπου μας στα χέρια της.

Κρατά την ελπίδα ζωντανή.

Συμμετέχει, ονειρεύεται, διεκδικεί.

Φίλες και φίλοι,

αυτή η νέα γενιά, τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

Ενα μέλλον με ευκαιρίες για απασχόληση, με προοπτική, με αισιοδοξία.

Ο τόπος μας ζει μια χρόνια κατάθλιψη.

Τα μηνύματα που εισπράττω, από την επαφή μου με τον κόσμο,

στην πόλη και στους οικισμούς μας είναι η εγκατάλειψη, η απόγνωση.

Δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα και σε κανέναν.

Οι υποσχέσεις του παρελθόντος ήταν πάντοτε κενές, ακάλυπτες, χωρίς αντίκρυσμα.

Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε τις επιλογές της αδράνειας, της αδυναμίας, του λαϊκισμού.

Αυτός ο τόπος είναι ιερός. Είναι ο τόπος μας. Ο τόπος που αξίζει να επενδύσουμε στο μέλλον.

Ζούμε εποχές πρωτόγνωρες. Εποχές που δεν περίμενε ποτέ κανείς ότι θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Εποχές που και η επιβίωση ακόμη είναι ζητούμενο. Εποχές που το μέλλον μοιάζει αβέβαιο.

Η οικονομική κρίση στην Ορεστιάδα και παντού στην πατρίδα μας, έχει αφήσει βαθιά τα αποτυπώματά της. Η φτώχεια και η ανέχεια δεν χτυπούν την πόρτα του σπιτιού, έχουν μπει πλέον μέσα στα σπίτια μας. Μα θα μας πουν: ο Δήμος δεν ευθύνεται για αυτά, γι αυτά ευθύνονται άλλοι, που είναι πολύ μακρυά από εδώ, που έτσι κι αλλιώς δε νοιάζονται για μάς. Ο βασικός μύθος της αδράνειας, της μη ανάληψης ευθυνών. Για όλα φταίνε οι άλλοι.

ΟΧΙ

Δεν είναι έτσι.

Ο Δήμος είναι το πιο δυνατό κύτταρο πολιτικής στον τόπο μας. Η πιο κοντινή εξουσία στο λαό.

Ο Δήμος φίλες και φίλοι είναι παντού. Ο Δήμαρχος δεν είναι απλά ο διαχειριστής της τοπικής εξουσίας. Είναι, η μάλλον θα έπρεπε να είναι, ο πραγματικός καταλύτης όλων των τοπικών εξουσιών, όλων των όρων που διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης ενός τόπου.

Εμείς οι νέοι άνθρωποι, μεγαλωμένοι στον τόπο μας και παθιασμένοι με αυτόν, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας σ αυτήν την κατρακύλα.

Δεν μπορούμε άλλο να ανεχθούμε την υποβάθμιση της νοημοσύνης μας.

Δεν θέλουμε μόνο την Ορεστιάδα της ωραίας πλατείας και της βιτρίνας, πίσω απ΄την οποία κρύβεται η φτώχεια και ο μαρασμός.

Εμείς θέλουμε το Δήμο Ορεστιάδας που θα διαμορφώνει τις εξελίξεις, που θα διεκδικεί και θα πετυχαίνει, που θα ανοίγει δρόμους και θα δίνει φως σε όλον τον ΄Εβρο.

Ο Δήμος θέλει όραμα, θέλει ανθρώπους ορεξάτους για δουλειά, ανθρώπους που δεν τους ενώνει η κομματική ιδεολογία ή τα συμφέροντα.

Εμείς δεν έχουμε κομματική ταυτότητα. Δεν έχουμε εξαρτήσεις από συμφέροντα. ΄Εχουμε άποψη και ιδεολογία, αλλά δεν είμαστε φερέφωνα κανενός κομματικού σχηματισμού. Κόμμα για μας είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. ΄Εχει το χρώμα της Ορεστιάδας, της Βύσσας, του Κυπρίνου, του Τριγώνου και αυτό θα υπηρετήσουμε.

Για μας επίκεντρο είναι ο συνανθρωπός μας και οι ανάγκες του. Προτεραιότητά μας είναι η κοινωνία. Η εφαρμογή πολιτικών αλληλεγγύης. Αλληλεγγύης στην πράξη και όχι φιλανθρωπίες.

Εμείς δε θέλουμε σωτήρες. Ο λαός δεν σώζεται. Ο λαός σώζει όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης.

Έχουμε τη θέληση και τη δύναμη που μας δίνετε εσείς να αλλάξουμε το Δήμο.
Φίλες και φίλοι
το πρόγραμμά μας δεν έχει στόχο τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής
Έχει στόχο τις επόμενες γενιές. Κρατάτε στα χέρια σας ένα πρόγραμμα.
Το πρόγραμμά μας. Όπως θα είδατε είναι ένα πρόγραμμα που το φτιάξαμε μαζί. Ένα πρόγραμμα δικό σας. Διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες, επισημάνσεις και προτεραιότητες. Ζητήσαμε την άποψή σας για τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής και την καταθέσατε με μεγάλη προθυμία,
αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πόσο πολύ υπολογίζετε σε αυτή μας
την προσπάθεια. Η δική σας συμμετοχή και γνώμη είναι αυτή που μέτρησε περισσότερο κατά την κατάρτισή του. Ένα πρόγραμμα σύγχρονο, πλήρες και
το πιο σημαντικό, υλοποιήσιμο.
Η γνώμη σας δεν πήγε χαμένη, όπως δεν θα πάει χαμένη και η ψήφος σας.

Στο πρόγραμμά μας περιγράφουμε πολύ αναλυτικά τους βασικούς μας στόχους αλλά και τα μέσα με τα οποία θα τους πετύχουμε:

Πρώτος βασικός μας στόχος είναι η Ανάπτυξη της Αγροτικής Οικονομίας, της Γεωργίας και τη Κτηνοτροφίας:

Η σημερινή συγκυρία επιβάλλει αλλά και ευνοεί το σχεδιασμό από την αρχή ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου Ορεστιάδας, το οποίο θα στηρίζεται και πάλι στη γεωργία και την κτηνοτροφία, με όρους όμως βιωσιμότητας, 

Στροφή της γεωργίας σε νέες δυναμικές καλλιέργειες

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας – βιοκτηνοτροφίας και ιδίως της προβατοτροφίας και της αιγοτροφίας

Παραγωγή τοπικών γεωργικών και κτηνοτροφικών ανταγωνιστικών προϊόντων

Καθετοποίηση της αγροτικής παραγωγής και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων

Σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την τοπική γαστρονομία και με εναλλακτικές μορφές τουρισμού

– με την Ίδρυση Δημοτικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης .

– με την Άμεση και συνεχή συνεργασία του Δήμου με τα τμήματα του Πανεπιστημίου που εδρεύουν στην πόλη μας. Το Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει στο εξής για την Ορεστιάδα το βασικό μοχλό αναδιάρθρωσης της αγροτικής οικονομίας,

– με την Ενίσχυση του Πανεπιστημίου με μία Έδρα Σηροτροφίας, μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί η αναβίωση της εκτροφής μεταξοσκώληκα και η ανάπτυξη της σηροτροφίας στην περιοχή,

– με τη Δημιουργία βάσης δεδομένων στην ιστοσελίδα του Δήμου, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την αγροτική οικονομία της περιοχής

– με την  Πραγματική, ουσιαστική και καθημερινή στήριξη των γεωργών και κτηνοτρόφων του Δήμου, την ώθησή τους στην επιχειρηματικότητα, τον συντονισμό των επιμέρους δράσεών τους και την ενίσχυση των συνεργασιών τους. Με την παροχή διοικητικής, νομικής και επιχειρηματικής συμβουλής, αλλά και με τη συμμετοχή του ίδιου του Δήμου σε παραγωγικές μονάδες συνεταιρισμών αγροτών.

– με την Αναβάθμιση του σφαγείου του Δήμου Ορεστιάδας, με στόχο τη μελλοντική δημιουργία και βιολογικής γραμμής

– με τη Δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων στα σημεία εκείνα του Δήμου Ορεστιάδας στα οποία υπάρχουν βοσκοτόπια και συγκεκριμένες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες που ευνοούν την κτηνοτροφία.

– με τη Δημιουργία των προϋποθέσεων για την επανατόνωση της τευτλοκαλλιέργειας:

Κύριο στόχο μας επίσης αποτελεί η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας:

Ο Δήμος μας μπορεί να οδηγήσει την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα σε ανώτερο επίπεδο. Με όραμα, συγκεκριμένο σχέδιο και οργανωμένη πορεία, με αυτοπεποίθηση και τόλμη. Ο Δήμος μας μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη που θα δώσει ώθηση στην οικονομία του τόπου, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί θεσμικά αλλά και ουσιαστικά να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο και το συντονιστή όλων των δυνάμεων που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της οικονομικής ζωής του τόπου.

Μπορούμε:

Να κάνουμε επιτέλους τη διασυνοριακότητα το μεγάλο μας συγκριτικό πλεονέκτημα, μέσω της αξιοποίησης των τριών σημείων εισόδου στη χώρα, σημεία τα οποία βρίσκονται στο Δήμο μας, ως ευκαιρία προσέλκυσης των διερχομένων στις επιχειρήσεις και τα αξιοθέατα μας

Να αναδείξουμε το δήμο μας σε  τουριστικό προορισμό με συγκεκριμένο στίγμα και ταυτότητα, με δημιουργία συγκεκριμένης και οργανωμένης δομής μέσα στο Δήμο, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό

Να εξαλείψουμε τη  γραφειοκρατία και τη δυσκαμψία στις δημοτικές υπηρεσίες σε όλες τις αδειοδοτήσειςμ με δημιουργία υπηρεσίας μιας στάσης για την έναρξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας

Να διεκδικήσουμε πραγματικά και δυναμικά με τη φυσική μας παρουσία από την κεντρική εξουσία τις υποδομές και τις υπηρεσίες που λείπουν

Να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό στις επενδύσεις

Στόχος μας είναι επίσης:

Να αποτελέσει η διασυνοριακότητα ευκαιρία και όχι απειλή, με την ανάληψη πρωτοβουλιών για δράσεις εξωστρέφειας στον οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό τομέα.

Με Στρατηγικό Σχεδιασμό της διασυνοριακότητας από πλευράς του Δήμου, στην αξιοποίηση των ευκαιριών και των προκλήσεων, σε συνεργασία με τοπικά επιμελητήρια και φορείς ανάπτυξης

Με δράσεις ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας,

Με δράσεις για την προστασία των πολιτών και των επιχειρήσεων από τις απειλές,

Με Συμμετοχή σε δίκτυα διασυνοριακότητας στη Βαλκανική, που αποτελούν σημείο συνάντησης και αναφοράς όλων των επιχειρηματικών, κοινωνικών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών. Αναλυτικές, σύγχρονες, συγκεκριμένες και απολύτως υλοποιήσιμες προτάσεις περιγράφουμε αναλυτικά στο πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας για:

την ανάπτυξη των παραμελημένων, εγκαταλελειμμένων και υποβαθμισμένων από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου οικισμών.

τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την Οικονομία του Δήμου

το νέο ενεργειακό όραμα του Δήμου (αειφόρος ενέργεια)

την ανάδειξη και την προβολή της τοπικής γαστρονομίας ώστε να καταστεί πόλος έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και μεσοπρόθεσμα να συνδεθεί με την αγροτική και την κτηνοτροφική ανάπτυξη.

τον Αγροτουρισμό ως το σύγχρονο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας

Αλλά και για:

Την Παιδεία,

τον Αθλητισμό,

την Παράδοση

τον Πολιτισμό

την κοινωνική ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του δήμου μας.

Καθώς και την αναβάθμιση της υπηρεσιακής ικανότητας του Δήμου μας.

Φίλες και φίλοι,
Γνωρίζετε ότι η υλοποίηση του προγράμματός μας έχει ως βάση τον
ανθρώπινο παράγοντα. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το στελεχιακό
δυναμικό που απαρτίζει το ψηφοδέλτιό μας. Πρόσωπα με ξεχωριστές
διαδρομές, αλλά με κοινή αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου συστρατεύονται  στην κοινή μας προσπάθεια. Το ψηφοδέλτιο που συγκροτήσαμε συγκεντρώνει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της πόλης και των οικισμών, και εκπροσωπεί όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Είναι ψηφοδέλτιο νίκης και δουλειάς και τους ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους. Όπως και όλους τους δεκάδες ανώνυμους πολίτες που βοηθούν ενεργά.

  Φίλες και φίλοι,

η αποψινή συγκέντρωση και η συμπαράστασή σας, μας οπλίζουν με περισσότερη δύναμη. Ισχυροποιούν τη θέλησή μας για αλλαγή. Δυναμώνουν ακόμη περισσότερο την απόφασή μας για ανατροπή. Δύναμή μας είστε εσείς, οι πολίτες που διψάτε για κάτι νέο, που αξιώνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Και το νέο δεν μπορεί να οικοδομηθεί με τα φθαρμένα υλικά του χθες.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Απουσίαζε από τα μεγάλα ζητήματα της πόλης μας. Κρυμμένος πίσω απ το κόμμα του, δεν διεκδίκησε, δεν δρομολόγησε εξελίξεις για να γίνει ο Δήμος Ορεστιάδας τόπος με ίσες ευκαιρίες, τόπος για να ζει και να δημιουργεί κάποιος.

Ο κ. Μαυρίδης από τη θέση της μειοψηφίας δεν άρθρωσε εποικοδομητικό λόγο, δεν άσκησε ουσιαστική αντιπολίτευση. Δεν βοήθησε με τις προτάσεις του, γιατί απλά δεν είχε προτάσεις.

Εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε την Ορεστιάδα και τους οικισμούς της ΤΟΠΟ ΝΑ ΖΩ, όπως είναι και το σύνθημά μας.

Με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας στο συνδυασμό μας, η πόλη θα αλλάξει.

Κι αυτό είναι προσωπική μου δέσμευση. Δεσμεύομαι εδώ απέναντί σας ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ, ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ, ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
Χρειάζομαι τη στήριξή σας, χρειάζομαι τη δύναμη της επιλογής σας.
Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.

Φίλες και φίλοι,

Τα μηνύματα που έρχονται από παντού μας δίνουν απόλυτη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Τώρα έχουμε περάσει μπροστά. Τώρα κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Η νέα πενταετία σηματοδοτεί την ελπίδα, τη δημιουργία, την αλληλεγγύη. Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι. Δίνουμε μάχη και είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε. Θα νικήσουν οι δυνάμεις της Ανανέωσης, της Αναγέννησης, οι δυνάμεις που αγαπούν και νοιάζονται για τον τόπο τους. Όλοι θα είμαστε νικητές.

Το βράδυ της Κυριακής η Ορεστιάδα αλλάζει σελίδα.

Θα κλείσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν και θα ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον.

Μια χαραμάδα στην ελπίδα. Εμείς είμαστε εσείς.

Είμαστε η φωνή σας. Η καρδιά σας, η ψυχή σας.

Την Κυριακή το βράδυ στη θέση του Δημάρχου θα βρίσκεται ο λαός της Ορεστιάδας. Θα βρίσκεστε όλοι εσείς.

Δώστε μας δύναμη με την ψήφο σας, να πάμε το τόπο μας μπροστά. Διώξτε το παρελθόν που στοιχειώνει τα όνειρά μας.

Με όραμα και ελπίδα.

Με συλλογικότητα και Δημοκρατία.

Με κοινωνική αλληλεγγύη

Η ώρα έφτασε.

Ραντεβού την Κυριακή. Ολοι μαζί

Για έναν τόπο που θέλουμε, για έναν τόπο που αγαπάμε.

Ήρθε η ώρα να γίνει ο Δήμος Ορεστιάδας ένας ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Ήρθε η ώρα να γίνει ο Δήμος Ορεστιάδας ένας ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ!

Γεια σας, και με τη νίκη την ερχόμενη Κυριακή.