Επίσκεψη στο Κ.Ε.Φ.Ι.ΑΠ. και στο ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας

SAM_1901Την Πέμπτη 15 Μαΐου, η υποψήφια Δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω» πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Κ.Ε.Φ.Ι.ΑΠ.) Έβρου, που εδρεύει στην Ορεστιάδα. Κατά την επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν πρώτα με την Υποδιευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας Ντάφλου Δροσούλα κι έπειτα με τον Διευθυντή του Κέντρου κ. Σταμάτη Ματέλα, ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την υποβάθμιση του Κέντρου με την ένταξη του στο Νοσοκομείο Έβρου και την υποστελέχωση του από ιατρικό προσωπικό.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο είναι η έλλειψη χώρου, καθώς στο κτίριο, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα, συστεγάζεται και το Ειδικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, το οποίο όσον αφορά τα λειτουργικά του έξοδα θα έπρεπε να καλύπτονται από τον Δήμο, όπως όλα τα σχολεία, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. «Δεν συνάδουν οι νοσηλευτικές υπηρεσίες του Κ.Ε.Φ.Ι.ΑΠ. με τις διδακτικές του ΕΕΕΕΚ» επισήμανε ο κ. Ματέλας.

Η υποδιευθύντρια του ΕΕΕΕΚ τόνισε ότι «είναι αναγκαίο το Ειδικό Εργαστήριο να παραμείνει στην Ορεστιάδα και να μεταφερθεί στο κτίριο του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις. Αυτό θα βοηθούσε πολύ στην ενσωμάτωση των παιδιών, τα οποία αυτή τη στιγμή γκετοποιούνται. Ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις δράσεις του ΕΕΕΕΚ και σε πρόσφατο αίτημα μας προς την ΔΗΚΕΠΑΟ, η τελευταία αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου για χοροθεραπεία».

Ακολούθησε ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος με τους εργαζόμενους του ΚΕΦΙΑΠ, με γνώμονα την ακόμη καλύτερη παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης και κοινωνικής στήριξης στους πολίτες της Ορεστιάδας.