Επίσκεψη στο κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Ορεστιάδας

IMG_0069Η υποψήφια Δήμαρχος Ορεστιάδας με την παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου, μαζί με κλιμάκιο του συνδυασμού της επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Μαΐου το κλειστό κολυμβητήριο Ορεστιάδας.

Εκεί συνομίλησε με αρκετούς γονείς που ήταν στην κερκίδα και περίμεναν τα παιδιά τους να τελειώσουν τις προπονήσεις τους. Επίσης, υπήρξε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου Ν. Ορεστιάδας ΝΗΡΕΑΣ, με τα οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, ενός έργου που περίμεναν οι δημότες για δεκαετίες ολόκληρες και εγκαινίασε ως προεκλογικό τέχνασμα η παρούσα δημοτική αρχή στις προηγούμενες εκλογές, χωρίς αυτό επί της ουσίας να είναι έτοιμο.

Το κολυμβητήριο παραμένει κάθε χειμώνα και για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών κλειστό, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση για εξοικονόμηση ενέργειας. Το κλείσιμο του κολυμβητηρίου επί της ουσίας ακυρώνει την προετοιμασία των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του ομίλου. Ακόμη και η αντλία θερμότητας που είχε αποφασίσει να εγκαταστήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ τον Δεκέμβριο 2013, δεν τοποθετήθηκε, διότι το αρνήθηκε η δημοτική αρχή.

Από την άλλη, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που το κολυμβητήριο είναι σε λειτουργία, λόγω της μη χρησιμοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ηλιακού θερμοσίφωνα, φωτοβολταϊκών κ.α. το κολυμβητήριο χρησιμοποιεί και πάλι πετρέλαιο προκειμένου να υπάρχει ζεστό νερό για τις ντουζιέρες.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας κατά ποσοστό 10 – 15 % ο ΝΗΡΕΑΣ εξασφάλισε από το παλαιό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης μία «κουβέρτα» για την κάλυψη της πισίνας κατά τις νυχτερινές ώρες, η οποία βρίσκεται τυλιγμένη στο χώρο του κολυμβητηρίου, αλλά ο Δήμος μέχρι και σήμερα δεν έχει αξιωθεί να την τοποθετήσει.

Τέλος στο κολυμβητήριο δεν υπάρχει κυλικείο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μία πηγή εσόδων για τον Δήμο.

Ακούγοντας τα παραπάνω προβλήματα διαπιστώνουμε και πάλι ότι η μη επίλυσή τους δεν οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων, αλλά στην έλλειψη σχετικού ενδιαφέροντος από την πλευρά της δημοτικής αρχής.