Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα

imerisia_LARGE_t_1061_43385987_type12128

Το κλείσιμο του ζαχαρουργείου της Ορεστιάδας της ΕΒΖ είναι δυστυχώς γεγονός. Το εργοστάσιο στο οποίο στηρίχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες η οικονομία του τόπου μας θα σταματήσει άμεσα την ήδη υποβαθμισμένη του παραγωγική λειτουργία, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην ακριτική μας Ορεστιάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Έβρου. Είναι θα λέγαμε η χαριστική βολή στην οικονομική κατρακύλα που βιώνει η περιοχή μας.

Η απόφαση, όμως, για την αναστολή της λειτουργίας του, ήταν μια εξέλιξη ορατή από καιρό, γι’ αυτούς που παρακολουθούν τα γεγονότα. Ήταν εμφανής η προσπάθεια της σταδιακής υποβάθμισης του εργοστασίου, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα η τιμή της ζάχαρης άρχισε να ανεβαίνει διεθνώς και παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να καλύψουμε την εγχώρια ανάγκη αλλά και την εγχώρια ποσόστωση και για το λόγο αυτό εισάγουμε ζάχαρη.

Την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή έχουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και σίγουρα πολύ περισσότερο η σημερινή κυβέρνηση, η οποία αρέσκεται να υποβαθμίζει, να συρρικνώνει, να διαλύει και να ξεπουλάει ότι με κόπο και μόχθο δημιουργήσαμε όλοι μαζί οι Έλληνες.

Καταδικάζουμε και διαμαρτυρόμαστε έντονα για την παραπάνω τακτική της κυβέρνησης, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της χώρας, απομακρυνόμενη διαρκώς από την υποτιθέμενη ανάπτυξη. Εμείς, παρ’ όλ’ αυτά, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όποιο μέσο διαθέτουμε για να σταματήσουμε το συνεχιζόμενο ξεπούλημα του τοπικού και του δημόσιου πλούτου μας.