Επικίνδυνη η επαρχιακή οδός κόμβος Μαρασίων – Πλάτης του Δήμου Ορεστιάδας

logo-10-686x1024Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέστειλε σήμερα 8 Ιουνίου 2015 η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ Μαρία Γκουγκουσκίδου επισημαίνοντας την επικινδυνότητα της επαρχιακής οδού κόμβος Μαρασίων – Πλάτης του Δήμου Ορεστιάδας και ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της καλής και ασφαλούς λειτουργίας του τμήματος αυτού του οδικού δικτύου του Δήμου Ορεστιάδας.

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Τα τελευταία χρόνια το επαρχιακό αλλά και το δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ορεστιάδας έχει δυστυχώς εγκαταλειφθεί στην τύχη του, σπάνια συντηρείται, ενώ ακόμα πιο σπάνια πραγματοποιούνται ανακατασκευές κατεστραμμένων τμημάτων, σε ορισμένα δε σημεία είναι πολύ επικίνδυνο. Και είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται κανείς από όποιο σημείο του οδικού δικτύου κι αν περάσει, όποιο προορισμό κι αν έχει.

Δυστυχώς, όλο και πιο συχνά τελευταία, η απάντηση στα χείλη των αρμοδίων, κάθε φορά που διαμαρτυρόμαστε για την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου και την έλλειψη συντήρησής του είναι ότι, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στη χώρα, δεν επαρκούν τα κονδύλια, δεν επαρκεί το προσωπικό, δεν επαρκούν τα μηχανήματα.

Είναι η μόνιμη δικαιολογία πλέον για τη μη τήρηση είτε από την Πολιτεία, είτε από την Περιφέρεια, είτε από το Δήμο των υποχρεώσεων που έχουν απέναντι στους πολίτες, μεταξύ των οποίων βέβαια είναι και η κατασκευή και συντήρηση ασφαλούς οδικού δικτύου.

Τον τελευταίο καιρό ένα τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου και συγκεκριμένα το τμήμα κόμβου Μαρασίων – Πλάτης έχει εξελιχθεί σε ιδιαίτερα επικίνδυνο. Το οδόστρωμα έχει “ανοίξει” κυριολεκτικά, ενώ οι συνεχείς λακκούβες και οι απότομες μεταβολές ύψους σε όλο το μήκος της οδού καθιστούν δύσκολο, αν όχι αδύνατο, τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον οδηγό του. 

Το ανησυχητικό είναι ότι τους τελευταίους μήνες η διέλευση από το συγκεκριμένο τμήμα έχει αυξηθεί εξαιτίας τόσο της διακοπής κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Ελαίας – Φυλακίου, λόγω της καταστροφής της από τις φετινές πλημμύρες, όσο και της διακοπής κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Κομάρων – Ελαίας, λόγω της ανακατασκευής της. 

Επιπρόσθετα στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου συνεχίζουν να κινούνται εκατοντάδες στρατιωτικοί που υπηρετούν στο Σύνταγμα της Πλάτης, προσερχόμενοι και απομακρυνόμενοι καθημερινά από τον τόπο εργασίας τους.

Με την παρούσα διαμαρτυρία – καταγγελία μας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για τη μεγάλη επικινδυνότητα της οδού και ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της καλής και ασφαλούς λειτουργίας του τμήματος αυτού του οδικού δικτύου του Δήμου Ορεστιάδας”.