Πραγματοποιήθηκαν Οι Πρώτες Συναντήσεις Της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Με Τους Δημότες Του Δήμου Μας

Τις πρώτες συναντήσεις ολοκλήρωσε η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ και υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου, με τους δημότες του Δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου σε μία από τις γειτονιές της Ορεστιάδας. Η συμμετοχή των δημοτών ήταν σημαντική και ουσιαστική.Βασική διαπίστωση από τη συζήτηση που διεξήχθη είναι ότι η Δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες των δημοτών, στα αυτονόητα δηλαδή, την καθαριότητα, το φωτισμό, τη διαχείριση του πρασίνου. Ότι δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα και οι δημότες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου έγινε η δεύτερη προκαθορισμένη συνάντηση με τους δημότες στην περιοχή του Ορμενίου, της πιο απομακρυσμένης τοπικής κοινότητας του Δήμου μας.Βασικό πρόβλημα των κατοίκων του Ορμενίου είναι οι πλημμύρες, τόσο από τα νερά του ποταμού Έβρου όσο και από τα τοπικά νερά. Το νερό για τους Ορμενιώτες, αντί να αποτελεί ευλογία όπως για τους άλλους ανθρώπους, αποτελεί εφιάλτη, αφού καταστρέφει καλλιέργειες, επιχειρήσεις, σπίτια, υποδομές.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η τρίτη συνάντηση, στην περιοχή της Μικρής Δοξιπάρας, όπου συζητήθηκε κυρίως το μεγάλο και άλυτο έως σήμερα πρόβλημα της οδικής σύνδεσης της Μικρής Δοξιπάρας με τον υπόλοιπο Δήμο, καθώς το τμήμα του διαδημοτικού οδικού δικτύου Βάλτος – Μικρή Δοξιπάρα, το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου, είναι άκρως επικίνδυνο.Συζητήθηκε ακόμη και ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους της Μικρής Δοξιπάρας, αυτό της μη αξιοποίησης των αρχαιολογικών ευρημάτων της Δοξιπάρας – Ζώνης, τα οποία από το έτος 2002 που άρχισαν οι ανασκαφές και έως σήμερα δεν έχουν διαμορφωθεί ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλλει τα μέγιστα στην προσέλκυση επισκεπτών στον Δήμο μας.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραματιστεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, όπου η κα Γκουγκουσκίδου θα συνομιλήσει με τους κατοίκους της Στέρνας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό απο τις συναντήσεις της κας Γκουγκουσκίδου με τους δημότες της περιοχής μας