Ολοκληρώθηκε Και Ο Δεύτερος Κύκλος Συναντήσεων Της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Με Τους Δημότες

Πραγματοποιήθηκε και ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ Μαρίας Γκουγκουσκίδου, με τους κατοίκους του Δήμου μας.Πιο συγκεκριμένα, η κα Γκουγκουσκίδου στον δεύτερο κύκλο επικοινωνίας της με τους κατοίκους του Δήμου μας, επισκέφτηκε την περιοχή της Κλεισσούς, την Ελιά, την Μεγάλη Δοξιπάρα, το Θούριο, καθώς και τα Ρίζια.Συζήτησε μαζί με τους κατοίκους τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Στη συνοικία Κλεισσώ βρέθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου την Παρασκευή στα πλαίσια της επικοινωνίας με τους δημότες. Στη συζήτηση που έγινε διατυπώθηκαν πολύ σημαντικές απόψεις και προτάσεις που αφορούν τις προοπτικές και το μέλλον του Δήμου.
Ειπώθηκε καταρχάς ότι όσον αφορά την πρόσβαση στην πόλη της Ορεστιάδας είναι αναγκαίο να διεκδικηθούν και να κατασκευαστούν δύο ανισόπεδοι κόμβοι, τόσο στη νότια είσοδο όσο και στη βόρεια είσοδο αυτής, σε αντικατάσταση των δύο πρόχειρων και επικίνδυνων ισόπεδων κόμβων που την περικλείουν.

Προτάθηκε από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση η αναστήλωση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού Ορεστιάδας, ο οποίος, παρά τη μεγάλη αξία του για την πόλη και την ιστορία της, δεν αξιοποιήθηκε έως σήμερα, ενώ αφέθηκε να λεηλατηθεί και να καεί επανειλημμένες φορές.

Τονίστηκε στη συνέχεια η μεγάλη ανάγκη να ιδρυθεί επιτέλους μέσα στα όρια του Δήμου Ορεστιάδας ένα σύγχρονο γηροκομείο, το οποίο θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια και ανακούφιση για τους ηλικιωμένους και ανήμπορους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους, ενώ απαραίτητο επίσης είναι και ένα σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, το οποίο θα κάνει ευκολότερη και πιο αποτελεσματική τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων που ταλανίζει την πόλη.Κύριο συμπέρασμα τέλος της πολύ υψηλού επιπέδου συζήτησης που έγινε είναι ότι η ενεργή συμμετοχή και διεκδίκηση των δημοτών είναι πλέον απαραίτητη για να κινητοποιεί και να στηρίζει τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, ενώ το σύνθημα που βγήκε από τη συζήτηση είναι αυτό του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Στην Ελιά βρέθηκε την Κυριακή η Μαρία Γκουγκουσκίδου, συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες. Πολλά ήταν τα θέματα που τέθηκαν.Οι κάτοικοι εκδήλωσαν τη μεγάλη τους απογοήτευση για την ανυπαρξία έργων. Στην Ελιά δεν υλοποιήθηκε κανένα έργο, έστω και μικρό, τα τελευταία χρόνια.

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ είναι ανεπαρκή για να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων των χωριών. Υπάρχουν μάλιστα μερικά μικρά χωριά από τα οποία δεν περνά κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ. Το οδικό δίκτυο, τόσο οι εσωτερικοί δρόμοι του χωριού, όσο και όλο το διαδημοτικό και περιφερειακό δίκτυο είναι γηρασμένο και έχει πολλά χρόνια να συντηρηθεί. Είναι πλέον επικίνδυνο. Ειδικά στην Ελιά είναι αναγκαίο να τσιμεντοστρωθεί άμεσα ο δρόμος προς τα νεκροταφεία.

Η αγροτική οδοποιία δεν συντηρείται όπως πρέπει με αποτέλεσμα να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις των αγροτών στα χωράφια τους.Τα χωριά είναι αφρόντιστα, δεν υπάρχει επαρκής καθαριότητα, η διαχείριση του πρασίνου είναι προβληματική, δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός.Στο χωριό δεν υπάρχει παιδική χαρά για τα παιδιά του χωριού.Είναι τραγικό ότι στο 2018 δεν είναι λυμένα στοιχειώδη θέματα για μια οργανωμένη ευρωπαϊκή κοινωνία. Και φυσικά η δημοτική αρχή, όπως πάντα και παντού, απούσα.

Στα πλαίσια της στρατηγικής “στα χωριά και τις γειτονιές του Δήμου” η Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής του συνδυασμού “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ”, βρέθηκε το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου στη Μεγάλη Δοξιπάρα και το Θούριο.Οι κάτοικοι μίλησαν για εγκατάλειψη, για ανυπαρξία έργων, για απουσία της δημοτικής αρχής και πιο συγκεκριμένα:Στη Μεγάλη Δοξιπάρα αναφέρθηκαν στην τραγική κατάσταση των δρόμων και ιδιαίτερα στο τμήμα Βάλτος – Δοξιπάρα, στα αναξιοποίητα αρχαιολογικά ευρήματα της Δοξιπάρας – Ζώνης και στην άθλια κατάσταση των αγροτικών δρόμων.

Στο Θούριο, εκτός των άλλων, αναφέρθηκαν στην ανυπαρξία στοιχειώδους αποχετευτικού συστήματος και στην πολύ κακή κατάσταση των εντός του οικισμού δρόμων.Η υποψήφια δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι στη δημοτική μας παράταξη ακούμε όλους τους δημότες και μαζί τους συνδιαμορφώνουμε το πρόγραμμα. Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών με έργα και παρεμβάσεις που απαιτούνται. Κάλεσε τέλος τους δημότες να αποδοκιμάσουν την ανύπαρκτη δημοτική αρχή.

ΠΑΡΑ ΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ Η ΜΑΡΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΡΙΖΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Ούτε τα χιόνια εμπόδισαν τη Μαρία Γκουγκουσκίδου να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη συνάντησή της με τους κατοίκους του χωριού Ρίζια.Παρά τις δυσκολίες που βιώνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία οι Ριζιώτες δεν το βάζουν κάτω, θέλουν να το παλέψουν και σε μια ζεστή και φιλική συνάντηση – όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες – εξέθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Δεν έχουν τη βοήθεια των Αρχών και ιδιαίτερα της Δημοτικής Αρχής για να στηρίξουν τις πολιτιστικές τους δράσεις, όπως τα διάφορα τοπικά έθιμα, τη γιορτή καλαμποκιού, το κουρμπάνι, τη γιορτή των Ταξιαρχών, τα τέσσερα χορευτικά συγκροτήματα όλων των ηλικιών, μα πάνω απ’ όλα τη Λαογραφική Συλλογή που τους εμπιστεύτηκαν οι δημότες και σαπίζει σε ακατάλληλους χώρους.

Υπάρχει η έλλειψη συμβουλευτικής υποστήριξης, ώστε σωστά να οργανωθούν οι αγροτικές καλλιέργειες, να υποστηριχθούν οι συμπράξεις αγροτών, να βοηθηθούν οι αγρότες στην ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα, να προστατευθούν από τον κίνδυνο των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων, να πιστοποιήσουν τα προϊόντα τους, να προχωρήσουν στην παραγωγή νέων αγροτικών προϊόντων, όπως π.χ. αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Τόνισαν την εγκατάλειψη που φαίνεται από την ανυπαρξία έργων αλλά και τη μη συντήρηση υπαρχουσών υποδομών.
Καταφέρθηκαν κατά του Καλλικράτη που απαξιώνει τα χωριά και κάλεσαν τις δημοτικές παρατάξεις να κρατήσουν αποστάσεις από τα κόμματα.Η υποψήφια δήμαρχος τους ζήτησε να είναι αισιόδοξοι, να επιμείνουν στην αγάπη τους για τον τόπο και τους διαβεβαίωσε ότι τόσο ο συνδυασμός της “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ” όσο και η ίδια θα είναι κοντά τους και σύμμαχός τους.

Παρακολουθήστε το φωτογραφικό υλικό από τον δεύτερο κύκλο συναντήσεων της Μαρία Γκουγκουσκίδου με τους κατοίκους.