Ολοκληρώθηκε Με Επιτυχία Και Ο Τρίτος Κύκλος Συναντήσεων Της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Με Τους Κατοίκους Του Δήμου Ορεστιάδας

Πραγματοποιήθηκε και ο τρίτος κύκλος συναντήσεων της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ Μαρίας Γκουγκουσκίδου, με τους κατοίκους του Δήμου μας.Πιο συγκεκριμένα, η κα Γκουγκουσκίδου στον τρίτο κύκλο επικοινωνίας της με τους κατοίκους του Δήμου μας, επισκέφτηκε την περιοχή της Οινόης, το Σπήλαιο, τον Πύργο και τον Χανδρά.Συζήτησε μαζί με τους κατοίκους τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους.

ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΗ Η ΜΑΡΙΑ

Στη συνοικία Οινόη βρέθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στα πλαίσια της επικοινωνίας με τους δημότες. Στη συζήτηση που έγινε οι κάτοικοι εξέθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Η έλλειψη σχεδιασμού και παρεμβάσεων στη συνοικία για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων, κυρίως στην οδό Τσαλδάρη. Στη πρόσφατη σφοδρή βροχόπτωση μάλιστα υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας της έλλειψης υποδομών.Η εγκατάλειψη των νεκροταφείων της Οινόης, τα οποία παραμένουν χωρίς περίφραξη και ηλεκτρικό ρεύμα.Η μεγάλη ανάγκη σοβαρών παρεμβάσεων στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της συνοικίας αλλά και στα πεζοδρόμια, τα οποία χρειάζονται ανανέωση και εκσυγχρονισμό. 

Η έλλειψη μέτρων για την ελάττωση της ταχύτητας των οχημάτων που διέρχονται από την οδό Βενιζέλου, για να αποφεύγονται ατυχήματα. Απαραίτητη είναι και η κατάλληλη σήμανση της επικίνδυνης στροφής Κωνσταντινουπόλεως – Βενιζέλου.Η πολύ κακή αγροτική οδοποιία στον κάμπο της Οινόης και η ελλιπής συντήρηση των αναχωμάτων του Έβρου.Τα προβλήματα της καθημερινότητας, έλλειψη σωστού φωτισμού, καθαριότητας, διαχείρισης του πρασίνου.Μεγάλα τα προβλήματα, μεγάλη και η αγανάκτηση των δημοτών της Οινόης κατά του δημάρχου και κατά τη δημοτικής αρχής.

Η κα Γκουγκουσκίδου κατανόησε το μέγεθος των προβλημάτων και δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν την υποβαθμισμένη συνοικία.

ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ Η ΜΑΡΙΑ

Στα πλαίσια της επικοινωνίας με τους δημότες η Μαρία Γκουγκουσκίδου βρέθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στο Σπήλαιο.Οι κάτοικοι μίλησαν για την εγκατάλειψη από το κράτος, την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, τη μεγάλη ακρίβεια, τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών τους προϊόντων και άλλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους όλης της χώρας και έχουν ενταθεί την περίοδο της κρίσης.Οι αγρότες αναφέρθηκαν στην έλλειψη συμβουλευτικής υποστήριξης προκειμένου να επιλέξουν καλλιέργειες, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες διάθεσης και μεταποίησης των προϊόντων τους.

Οι πολιτιστικοί πόροι του Δήμου και ιδίως του Σπηλαίου είναι τεράστιοι. Υπάρχει πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Σπηλαίου, η οποία εμπεριέχεται στην Αρχαιολογική Έκθεση, υπάρχουν τύμβοι. Παρ’ όλ’ αυτά καμία αναπτυξιακή προσπάθεια δεν έγινε στον τομέα του πολιτισμού. Το οδικό δίκτυο του Σπηλαίου είναι σε τραγική κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα ο δρόμος Σπήλαιο – Κριός είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ για το δρόμο Σπήλαιο – Πεντάλοφος υπάρχει αίτημα δεκαετιών των κατοίκων για ασφαλτόστρωση.

Όσον αφορά την καθημερινότητα η εγκατάλειψη είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού. Φωτισμός δεν υπάρχει, δρόμοι με λακκούβες, ενώ υπάρχουν ακόμα χωματόδρομοι εντός του χωριού.
Ζήτησαν τέλος να υπάρχει πιο λειτουργική συνεργασία του Συντάγματος στην Πλάτη με την ευρύτερη περιοχή.
Το Σπήλαιο είναι ένα άλλο χωριό του Δήμου μας που δοκιμάζει την αδιαφορία του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής.

Οι κάτοικοι ζήτησαν από την κα Γκουγκουσκίδου να πάρει πρωτοβουλίες και η υποψήφια Δήμαρχος, αφού αποδέχθηκε ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια, δεσμεύθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα εργασθεί για την επίλυσή τους.

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ Η ΜΑΡΙΑ

Στα πλαίσια της στρατηγικής “στα χωριά και τις γειτονιές του Δήμου” η Μαρία Γκουγκουσκίδου βρέθηκε στον Πύργο την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση τέθηκαν τα μεγάλα και άλυτα προβλήματα του οικισμού.

Βασικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί επί χρόνια τον οικισμό είναι τα τοπικά ρέματα, τα οποία υπερχειλίζουν σε περιπτώσεις ισχυρών βροχοπτώσεων και καταστρέφουν τις περιουσίες των κατοίκων. Τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Είναι αναγκαίο να γίνουν στην περιοχή ουσιαστικές παρεμβάσεις διευθέτησης των ρεμάτων, πριν να είναι πολύ αργά.

Ο επαρχιακός δρόμος Ορεστιάδας – Λεπτής, η εσωτερική οδοποιία και η αγροτική οδοποιία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και οι παρεμβάσεις είναι απαραίτητες. Στον οικισμό ευτυχώς κατοικούν νέοι άνθρωποι, υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά, παρ’ όλ’ αυτά απουσιάζουν η παιδική χαρά, ένας παιδότοπος, ένας δημόσιος χώρος ανάλογα διαμορφωμένος.

Η έλλειψη στέγης για τους πολιτιστικούς συλλόγους και η εικόνα εγκατάλειψης των νεκροταφείων εντείνουν την απογοήτευση των κατοίκων.Οι Πυργιώτες αισθάνονται ότι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή τους γύρισαν την πλάτη.Δηλώνουν ότι είναι κοντά στην κα Γκουγκουσκίδου γιατί και η ίδια είναι κοντά τους.Μάλιστα την ώρα της συνάντησης πρότειναν τον κ Παναγιώτη Θεοδωρίδη να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, πρόταση που έγινε αποδεκτή με χαρά από την υποψήφια Δήμαρχο.

ΣΤΟΝ ΧΑΝΔΡΑ Η ΜΑΡΙΑ

Στον Χανδρά βρέθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, συνεχίζοντας της επικοινωνία με τους δημότες. Το μικρό αυτό πληθυσμιακά χωριό με τους 100 περίπου κατοίκους ζει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία από τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή.

Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στο μεγάλο πρόβλημα της τραγικής κατάστασης του δρόμου Βάλτος – Δοξιπάρα, στην άθλια κατάσταση των αγροτικών δρόμων, στους κατεστραμμένους δρόμους του χωριού. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί επίσης η έλλειψη φωτισμού στο χωριό, γεγονός που έχει οδηγήσει τους κατοίκους να κυκλοφορούν με τη χρήση φακών τις βραδινές ώρες.Αναφέρθηκαν τέλος στην έλλειψη διαχείρισης των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων από τη δημοτική αρχή. Μικρό το χωριό τεράστια η εγκατάλειψη και η απογοήτευση.Η κα Γκουγκουσκίδου άκουσε, τόνωσε την αισιοδοξία των κατοίκων και δήλωσε αρωγός στις προσπάθειες των κατοίκων του Χανδρά.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από τον τρίτο κύκλο συναντήσεων της Μαρία Γκουγκουσκίδου με τους κατοίκους.