Ολοκληρώθηκε Με Επιτυχία Και Ο Τέταρτος Κύκλος Των Συναντήσεων Της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Με Τους Κατοίκους Του Δήμου Ορεστιάδας

Πραγματοποιήθηκε και ο τέταρτος κύκλος συναντήσεων της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, Μαρίας Γκουγκουσκίδου, με τους κατοίκους του Δήμου μας.Πιο συγκεκριμένα, η κα Γκουγκουσκίδου στον τέταρτο κύκλο επικοινωνίας της με τους κατοίκους του Δήμου μας, επισκέφτηκε την περιοχή της Σαγήνης, τον Πεντάλοφο, τον Άρζο και τον Καναδά.Συζήτησε μαζί με τους κατοίκους τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους.

ΣΤΗ ΣΑΓΗΝΗ Η ΜΑΡΙΑ

Στη Σαγήνη βρέθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου. Στη συζήτηση που έγινε οι κάτοικοι εξέθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ειπώθηκε καταρχάς ότι όσον αφορά τη νότια είσοδο της πόλης είναι αναγκαίο να διεκδικηθεί και να κατασκευασθεί ανισόπεδος κόμβος, αντί του επικίνδυνου ισόπεδου κόμβου που σήμερα υπάρχει, να γίνουν παρεμβάσεις για τη σωστή διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τέρμα της οδού Κωνσταντινουπόλεως και να γίνει ανάπλαση όλης αυτής της περιοχής εισόδου στην πόλη, διότι αποτελεί την πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς όταν την επισκέπτεται.

Τονίστηκε η έλλειψη σχεδιασμού και παρεμβάσεων στη συνοικία για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων, γεγονός που έχει οδηγήσει επανειλημμένα σε καταστροφές περιουσιών.Υπάρχει μεγάλη ανάγκη παρεμβάσεων στο εσωτερικό δίκτυο της συνοικίας αλλά και στα πεζοδρόμια, τα οποία χρειάζονται ανανέωση και εκσυγχρονισμό.Μεγάλα προβλήματα επίσης αποτελούν για τους αγρότες η κακή αγροτική οδοποιία στον κάμπο της Σαγήνης και η ελλιπής συντήρηση των αναχωμάτων του Έβρου. 

Σοβαρά τέλος είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας, έλλειψη σωστού φωτισμού, καθαριότητας, διαχείρισης του πρασίνου.Προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Σαγήνης και πανομοιότυπά τους έχουμε συναντήσει παντού, σε όλα τα χωριά και τις γειτονιές του Δήμου.

Η ανυπαρξία του κου Μαυρίδη και της δημοτικής αρχής γιγαντώνουν τα προβλήματα.
Τώρα χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή που με επικεφαλής την κα Γκουγκουσκίδου θα σχεδιάσει και θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες μας.

ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ Η ΜΑΡΙΑ. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στα πλαίσια της στρατηγικής “στα χωριά και τις γειτονιές του Δήμου” η Μαρία Γκουγκουσκίδου βρέθηκε στον Πεντάλοφο την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση τέθηκαν τα μεγάλα και άλυτα προβλήματα του χωριού.

Η εσωτερική οδοποιία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, το ίδιο και η αγροτική οδοποιία, είναι δε αναγκαίο να γίνει άμεση αποκατάσταση του δρόμου Πεντάλοφος – Πάλλη και να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Πεντάλοφος – Σπήλαιο.
Επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι η δημοτική αρχή απέχει από το να διαχειριστεί τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων που απορρίπτουν οι γεωργοί.

Η έλλειψη αποχετευτικού συστήματος στον Πεντάλοφο και στα γύρω χωριά, σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τα χωριά αυτά από τον βιολογικό σταθμό επεξεργασίας λυμάτων στην Ορεστιάδα, καθιστούν επιτακτική την κατασκευή ενός σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή.

Είναι απολύτως αναγκαία η συχνή παρουσία αγροτικού γιατρού στο χωριό.Επίσης πρέπει να διεκδικηθεί ένας νέος σταθμός ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Δικαίων.Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι μεγάλα και άλυτα, έλλειψη σωστού φωτισμού, καθαριότητας, διαχείρισης του πρασίνου.Παντού τα ίδια οξυμένα προβλήματα που δημιουργούν αίσθημα εγκατάλειψης στους πολίτες.Απούσα η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος. Οι δημότες σε απόγνωση.

Η κα Γκουγκουσκίδου, συγκινημένη από τη συμμετοχή του κόσμου, άκουσε, αποδέχθηκε τα αιτήματα, εξάλλου είναι αιτήματα όλων των οικισμών, όλων των χωριών και δήλωσε παρούσα στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων.

ΣΤΟΝ ΑΡΖΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ Η ΜΑΡΙΑ

Στα πλαίσια της επικοινωνίας με τους δημότες η Μαρία Γκουγκουσκίδου την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου βρέθηκε στον Άρζο και τον Καναδά. Και στα δύο χωριά έγινε εκτεταμένη και ουσιαστική συζήτηση.Οι πολίτες μίλησαν για την τραγική κατάσταση όλων των δρόμων, του επαρχιακού δρόμου Μαράσια – Πλάτη, των εσωτερικών δρόμων των χωριών αλλά και της αγροτικής οδοποιίας, η οποία έχει εγκαταληφθεί εντελώς από τη δημοτική αρχή.

Μίλησαν για τα παραμελημένα νεκροταφεία, τις παιδικές χαρές, τις πλατείες, τα κοινοτικά καταστήματα.
Αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης και σωστής συντήρησης των αναχωμάτων του ποταμού Άρδα καθώς και στην ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων και των καναλιών της ευρύτερης περιοχής.

Και στα χωριά αυτά, όπως και σε όλα, τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι μεγάλα, έλλειψη σωστού φωτισμού, καθαριότητας, διαχείρισης του πρασίνου.Τονίστηκε κι εδώ η επικινδυνότητα του γεγονότος ότι η δημοτική αρχή απέχει από το να διαχειριστεί τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων που απορρίπτουν οι γεωργοί.

Στον Άρζο ζητήθηκε ιδιαίτερα η αξιοποίηση της πολύ καλής βιβλιοθήκης που υπάρχει στο χωριό και η οποία έχει απαξιωθεί και εγκαταληφθεί τα τελευταία χρόνια στο κτίριο του κοινοτικού καταστήματος, όπως επίσης και η πλακόστρωση και η σωστή συντήρηση του πάρκου του Άρζου.

Στον Καναδά ζητήθηκε ιδιαίτερα η αποκατάσταση του δρόμου Καναδά – Ριζίων.Οι δημότες είπαν ότι εξαπατήθηκαν από τις υποσχέσεις του κου Μαυρίδη και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα στηρίξουν νέες δυνάμεις με ικανότητες και γνώσεις να διαχειριστούν τα τοπικά θέματα.Τόνισαν δε τη μεγάλη συμβολική και ουσιαστική σημασία που έχει γι’ αυτούς ότι η κα Γκουγκουσκίδου πήγε να τους ακούσει.

Η υποψήφια δήμαρχος άκουσε, εντυπωσιάστηκε από τη ζωντάνια και την αμεσότητα της συζήτησης και δεσμεύθηκε ότι όλοι μαζί θα σπάσουν τον κύκλο της εγκατάλειψης.

Παρακολουθήστε το φωτογραφικό υλικό από τις συναντήσεις της κας Γκουγκουσκίδου με τους κατοίκους.