Τοποθέτηση της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Για Τον Προϋπολογισμό Του 2019 Της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο

Έρχεται σήμερα προς έγκριση ο προϋπολογισμός του 2019 της ΔΗΚΕΠΑΟ, προτού καν έρθει ο απολογισμός των εκδηλώσεων της Συνάντησης Νέων  “ΑΡΔΑΣ 2018”. Ο νέος προτεινόμενος προϋπολογισμός λοιπόν προβλέπει αμοιβές καλλιτεχνών 160.000€ και επιπλέον γύρω στις 50.000€ για τιμητικές διακρίσεις, αναμνηστικά και έξοδα φιλοξενίας.

Μα υπάρχει τσίπα; Υπάρχει καθόλου ντροπή;

Τις περσινές σπατάλες θα τις ζήσουμε και φέτος;

Θέλω να σας ενημερώσω ότι εμείς δεν ξεχνάμε τα 50.000€ στον Ρουβά και τα 50.000€ στην Πάολα. Δεν ξεχνάμε τα συνολικά 150.000€ που ξοδεύτηκαν για ακριβοπληρωμένες φίρμες.

Θα ζητήσουμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή να χαρακτηρίσει μη νόμιμη τη δαπάνη. Τα 50.000€ στον Ρουβά και άλλα 50.000€ στην Πάολα ήταν υπερβολικά. Θα κινήσουμε γη και ουρανό αυτά τα λεφτά να μην τα πληρώσει η Ορεστιάδα, αλλά να καταλογιστούν στους υπεύθυνους. Αυτοί που πήραν τις αποφάσεις αυτοί να πληρώσουν, τέρμα τα αστεία.

Δεν μπορεί ένας μικρός Δήμος μιας πτωχευμένης χώρας να δίνει 150.000€ για να ακούσει Ρουβά και Πάολα.Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άφρονες να κατασπαταλούν τους τελευταίους πόρους μιας φτωχής κοινωνίας.Τώρα οι ευθύνες όλων μας είναι τεράστιες.Τώρα λέμε στοπ στην ασυδοσία.Τώρα λέμε ότι σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ.Τώρα είμαστε με την πονεμένη κοινωνία μας και όχι με τις παχυλά αμειβόμενες φίρμες.Η κοινωνία θέλει από μας στήριξη, καθοδήγηση, δεν θέλει από μας μπουζούκια.

Το μόνο αισιόδοξο είναι ότι εμείς αυτόν τον προϋπολογισμό όταν γίνουμε δημοτική αρχή θα τον τροποποιήσουμε γενναία. Μ’ εμάς τα χιλιάρικα δεν θα πάνε στον Ρουβά και την Πάολα.Θα πάνε για να φωτιστεί ο Χανδράς, θα πάνε για να φτιαχτεί το οδικό δίκτυο στη Δοξιπάρα και στον Πεντάλοφο, θα πάνε για να φτιαχτούν τα νεκροταφεία στη Λεπτή, στα Αμπελάκια, στην Ορεστιάδα, θα πάνε να καθαριστούν τα ρέματα στον Πύργο, την Οινόη, τη Σαγήνη, ώστε να μην κινδυνεύει ο κόσμος και η περιουσία του, θα πάνε να φτιαχτεί καμιά παιδική χαρά να χαίρονται τα παιδιά μας.

Και επειδή γνωρίζω την απάντησή σας, ότι τάχα οι εκδηλώσεις τα βγάζουν τα λεφτά τους, εμείς λέμε να στήνουμε πραγματικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με λιγότερα έξοδα και να περισσεύουν τα λεφτά. Να ξοδεύουμε είκοσι με τριάντα χιλιάρικα και να περισσεύουν 100.000€ για τους δημότες μας.Δεν θα στραγγίζουμε οικονομικά τους δημότες για να εισπράττουν οι τραγουδοποιοί.

Καλώ σήμερα όλους τους συναδέλφους να απομονώσουμε τους άφρονες που ξοδεύουν τα τελευταία ευρώ μιας πληττόμενης κοινωνίας σε ρωμαϊκές φιέστες, σε άχρηστες φαραωνικές δράσεις. Όποιος θέλει να διασκεδάσει με Ρουβά και Πάολα να πάει στις αίθουσες που εμφανίζονται.

Εδώ θα μείνει η λογική, η σύνεση, το νοικοκυριό και η υπερηφάνεια ότι σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο  με την απόφασή μας κρατήσαμε τα λεφτά για τους δημότες μας. Τους δικούς μας ανθρώπους. Τους ανθρώπους που ορκιστήκαμε να υπηρετούμε.

Γνωρίζω ότι μέσα από τον προϋπολογισμό αυτό χρηματοδοτούνται σύλλογοι και δράσεις με τις οποίες κι εγώ και όλοι μας συμφωνούμε.Παρ’ όλ’ αυτά επειδή με τις υπερβολικές αμοιβές καλλιτεχνών και με τις άλλες υπέρογκες δαπάνες, όπως τις διακρίσεις, τα δώρα και τις φιλοξενίες, διαφωνούμε απόλυτα, θα καταψηφίσουμε τον προτεινόμενο προϋπολογισμό και σας καλούμε να τον καταψηφίσετε κι εσείς.

                                                                         Μαρία Γκουγκουσκίδου

                                                           Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

                                                      «ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ»