Ολοκληρώθηκε Με Επιτυχία Και Ο Πέμπτος Κύκλος Συναντήσεων Της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Με Τους Κατοίκους Του Δήμου Ορεστιάδας

Πραγματοποιήθηκε και ο πέμπτος κύκλος συναντήσεων της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, Μαρίας Γκουγκουσκίδου, με τους κατοίκους του Δήμου μας.Πιο συγκεκριμένα, η κα Γκουγκουσκίδου στον πέμπτο κύκλο επικοινωνίας της με τους κατοίκους του Δήμου μας, επισκέφτηκε την περιοχή της Λεπτής, την Ορεστιάδα, την Καβύλη, και το Χειμώνιο.Συζήτησε μαζί με τους κατοίκους τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους.

ΣΤΗ ΛΕΠΤΗ Η ΜΑΡΙΑ

Στη Λεπτή βρέθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου η Μαρία Γκουγκουσκίδου, συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες.Στη συζήτηση που έγινε με τους κατοίκους τέθηκαν τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που τους απασχολούν.

Οι κάτοικοι της Λεπτής αξιολογούν ως πιο σημαντικό πρόβλημα του χωριού το δημοτικό σχολείο. Τα τελευταία χρόνια το σχολείο υποβαθμίστηκε βαθμιαία, με αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά να λειτουργεί ως μονοθέσιο. Είναι επιτακτική ανάγκη το δημοτικό σχολείο να κρατηθεί, διότι, σύμφωνα με τους κατοίκους, αν κλείσει το σχολείο, το χωριό θα ερημώσει.

Το σύνολο του οδικού δικτύου, η επαρχιακή οδός Ορεστιάδας – Λεπτής, η επαρχιακή οδός Λεπτής – Αμπελακίων, οι εσωτερικοί δρόμοι του χωριού, αλλά και οι αγροτικοί δρόμοι είναι απελπιστικοί. Σημειωτέον ότι κάποιοι από τους εσωτερικούς δρόμους του χωριού δεν έχουν καν ασφαλτοστρωθεί.Απουσιάζει μια αξιοπρεπής παιδική χαρά για τα παιδιά του χωριού.Η πλατεία είναι υποβαθμισμένη. Απαιτείται μια γενναία ανάπλαση.Τα νεκροταφεία πρέπει να φροντιστούν.Το κόσμημα της Λεπτής, το Άλσος του Άη Γιώργη, δεν έχει αξιοποιηθεί έως σήμερα, όπως θα έπρεπε.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση απομάκρυνση από το χώρο του ανυπόφορου και επικίνδυνου σκουπιδότοπου που έχει δημιουργηθεί εκεί, τη διαμόρφωση και ανάδειξη του Άλσους σε χώρο αναψυχής, την ολοκλήρωση και αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου ημιτελούς αναψυκτηρίου και τη χρήση του Άλσους για τις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της Λεπτής αλλά και όλου του Δήμου Ορεστιάδας.

Στο χωριό υπάρχουν δυο πολύ παλιές παραδοσιακές βρύσες, για τις οποίες οι κάτοικοι ζητούν να συντηρηθούν και να αναδειχθεί η πολιτισμική τους αξία.Οι κάτοικοι της Λεπτής έθεσαν θέμα αστικής συγκοινωνίας που να εξυπηρετεί τους κατοίκους του χωριού αλλά και τους κατοίκους όλων των χωριών του Δήμου.Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει γιατρός που να επισκέπτεται τη Λεπτή για να εξυπηρετήσει τους ηλικιωμένους και ανήμπορους κατοίκους, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Αίτημα του εθελοντικού πολιτιστικού συλλόγου της Λεπτής είναι η παραχώρηση στον σύλλογο του κτιρίου του αστυνομικού τμήματος που έκλεισε και απορροφήθηκε στην Ορεστιάδα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως έδρα του συλλόγου.

Η υποψήφια δήμαρχος άκουσε τα αιτήματα και συμφώνησε ότι στο σύνολό τους είναι δίκαια και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.Τόνισε ότι με Δήμαρχο την ίδια θα κερδηθεί ο χαμένος χρόνος.Ο απερχόμενος δήμαρχος, κος Μαυρίδης, δεν ασχολήθηκε με τα καθημερινά αλλά σημαντικά προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτά να διογκωθούν και να δυσκολεύουν τη ζωή των δημοτών.Ο πολιτικός τους χρόνος ευτυχώς τελειώνει.Μια νέα δημοτική αρχή, αποφασισμένη, έρχεται.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Η ΜΑΡΙΑ

Στα πλαίσια της επικοινωνίας με τους δημότες η Μαρία Γκουγκουσκίδου την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου συναντήθηκε με τους κατοίκους του κέντρου στο γνωστό στέκι “Λέσχη του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας”.

Οι κάτοικοι, πέραν των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αναφέρθηκαν ιδιαίτερα:Στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης σωστού φωτισμού στην πόλη της Ορεστιάδας, ακόμα και στο κέντρο αυτής.Στην τραγική κατάσταση των εσωτερικών δρόμων της πόλης.Στο πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς καθαριότητας.Στην ανάγκη κατασκευής πεζοδρομίων.Στην ανάγκη καθαρισμού των φρεατίων ομβρίων υδάτων.

Ζήτησαν την ανάπλαση του Άλσους Αδριανουπόλεως, τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο τμήμα αυτού, ώστε να αποτελέσει χώρο αναψυχής των κατοίκων και κίνητρο προσέλκυσης επισκεπτών, καθώς και τη διεκδίκηση ανισόπεδων κόμβων στις δύο εισόδους της πόλης.

Η υποψήφια Δήμαρχος ανέφερε ότι γνωρίζει πλέον τα καθημερινά προβλήματα της πόλης και συμφώνησε ότι επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής των δημοτών.Υπέδειξε ως υπεύθυνους τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο για την εγκατάλειψη της πόλης.Τόνισε δε ότι ως Δήμαρχος θα είναι κοντά τους και μετά τις εκλογές και θα θέσει ως προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.“Από εκεί θα ξεκινήσω” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΤΗΝ ΚΑΒΥΛΗ Η ΜΑΡΙΑ

Συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες η Μαρία Γκουγκουσκίδου βρέθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στην Καβύλη.Οι Καβυλιώτες αναφέρθηκαν στα δομικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά και στα ιδιαίτερα προβλήματα του χωριού τους. Η έλλειψη φωτισμού στο χωριό, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους και μάλιστα έχει γίνει αιτία τροχαίων ατυχημάτων.

Το μεγάλο πρόβλημα του δικτύου ύδρευσης, το οποίο είναι τόσο παλιό που αφήνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα του κατοίκους της Καβύλης χωρίς νερό, είτε λόγω φθορών στο δίκτυο είτε ακόμα και λόγω προβλημάτων στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ανυπαρξία παρεμβάσεων για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν συγκεκριμένες γειτονιές του χωριού.Η ελλιπής διαχείριση των απορριμάτων του χωριού και των επικίνδυνων συσκευασιών φυτοφαρμάκων.Είναι πια διαπιστωμένη η εγκατάλειψη των χωριών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή είτε δεν κατανοούν τις ανάγκες είτε αρνούνται να ασχοληθούν με τα χωριά.
“Το συμμάζεμα των χωριών είναι το πρώτο μέλημά μας” είπε η Μαρία Γκουγκουσκίδου και σκόρπισε ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.

ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΟ Η ΜΑΡΙΑ

Στα πλαίσια της επικοινωνίας με τους δημότες η Μαρία Γκουγκουσκίδου την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου βρέθηκε στο Χειμώνιο.Στη διεξοδική συζήτηση που έγινε με τους Χειμωνιώτες αναφέρθηκαν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού.

Κίνδυνο για τους Χειμωνιώτες αποτελούν τα δύο ρέματα που διασχίζουν το χωριό και τα οποία, όταν φουσκώνουν, το νερό φτάνει έως τις πόρτες των σπιτιών. Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις που να διευκολύνουν τη ροή του νερού στα ρέματα, καθώς και συχνός καθαρισμός των ρεμάτων.Μεγάλο πρόβλημα για το Χειμώνο αποτελεί η έλλειψη σωστού φωτισμού ακόμα και στις κεντρικές οδούς του χωριού, που δυσκολεύει την ασφαλή μετακίνηση των ηλικιωμένων κατοίκων.Στο Χειμώνιο δεν υπάρχει παιδική χαρά, δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι σε κοινόχρηστο χώρο.

Τα νεκροταφεία του Χειμωνίου είναι, όπως ακριβώς το διατύπωσαν οι ίδιοι οι κάτοικοι, τα χειρότερα της χώρας. Απαιτούνται παρεμβάσεις τακτοποίησης, περίφραξης, ρευματοδότησης.Στο Χειμώνιο κατασκευάστηκε πριν από 15 χρόνια περίπου το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο τα πρώτα χρόνια υποδέχθηκε πολλούς εκπαιδευτικούς και μαθητές προς χαρά των κατοίκων του χωριού. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από τη δημοτική αρχή, η οποία μάλιστα προεκλογικά στηλίτευε την εγκατάλειψή του.

Κάθε επίσκεψη σε χωριά και γειτονιές του Δήμου μια βεβαιωμένη εγκατάλειψη, μια επιβεβαιωμένη άρνηση του Δημάρχου να ασχοληθεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας, που είναι το πρώτο του καθήκον.
Η Μαρία Γκουγκουσκίδου δήλωσε “Θα κάνω ότι χρειάζεται για να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων μας. Αξίζουν περισσότερα”.Οι Χειμωνιώτες χειροκρότησαν την υποψήφια Δήμαρχο και δήλωσαν ενθουσιασμένοι που βρέθηκε κοντά τους.

Παρακολουθήστε το φωτογραφικό υλικό από τις συναντήσεις της κας Γκουγκουσκίδου με τους κατοίκους.