Πραγματοποιήθηκε Με Επιτυχία Και Ο Έκτος Κύκλος Των Συναντήσεων Της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Με Τους Κατοίκους Του Δήμου Ορεστιάδας

Πραγματοποιήθηκε και ο έκτος κύκλος συναντήσεων της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, Μαρίας Γκουγκουσκίδου, με τους κατοίκους του Δήμου μας.Πιο συγκεκριμένα, η κα Γκουγκουσκίδου στον έκτο κύκλο επικοινωνίας της με τους κατοίκους του Δήμου μας, επισκέφτηκε την Ορεστιάδα και τα Δίκαια.Συζήτησε μαζί με τους κατοίκους τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΜΑΡΙΑ

Στα πλαίσια της επικοινωνίας με τους δημότες η Μαρία Γκουγκουσκίδου την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου “άκουσε” αυτή τη φορά του δημότες της πόλης σε κεντρικό καφενείο.Οι κάτοικοι, πέραν των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες λόγω της κρίσης, αναφέρθηκαν ιδιαίτερα:

Στην εγκατάλειψη και υποβάθμιση της περιοχής των εργατικών κατοικιών της Σαγήνης και της ευρύτερης περιοχής γύρω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, όπου δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, καθαριότητα και γενικότερα η φροντίδα που αρμόζει σε δημοτικό κτίριο που φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης σωστού φωτισμού στην πόλη της Ορεστιάδας, ακόμα και στο κέντρο αυτής.Στην τραγική κατάσταση των εσωτερικών δρόμων της πόλης και του πάρκινγκ.Στο πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς καθαριότητας.Στην ανάγκη κατασκευής πεζοδρομίων.Στο πολύ μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων, τα οποία κατακλύζουν την πλατεία και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επιτίθενται σε περαστικούς.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι αρμοδιότητες και καθήκοντα της δημοτικής αρχής.
Σήμερα οι δημότες αντιλαμβάνονται την ανυπαρξία του δημάρχου και την αποτυχία του να νοικοκυρέψει την πόλη και τα χωριά.

Περιμένουν πλέον τις λύσεις από την παράταξη “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ” και την αυριανή δήμαρχο Μαρία Γκουγκουσκίδου.Παρευρισκόμενοι είπαν ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει μια δημοτική αρχή να προσφέρει όσα θα ήθελε και η Μαρία απάντησε ότι το έλλειμμα του θεσμικού πλαισίου το αναπληρώνουμε με το ρεαλιστικό μας πρόγραμμα και κυρίως με την ψυχή και το πάθος μας για τον τόπο και τον κόσμο της Ορεστιάδας.

Τέλος πολλοί δήλωσαν ότι ανυπομονούν να δουν πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχο Ορεστιάδας και η υποψήφια δήμαρχος δήλωσε: “ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες να υπάρξει γυναίκα δήμαρχος. Ο κόσμος μας σπρώχνει στη νίκη”.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΜΑΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ούτε η απειλή του χιονιά δεν σταμάτησε το οδοιπορικό της Μαρίας Γκουγκουσκίδου. Την Παρασκευή το βράδυ βρέθηκε στα Δίκαια και συνάντησε τους δημότες.Πολλοί εξέφρασαν την απορία τους πώς με τέτοιες καιρικές συνθήκες τόλμησε να ξεκινήσει. Η υποψήφια δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι είναι πολιτική της επιλογή να επισκεφτεί όλα τα χωριά και τις γειτονιές του Δήμου.“Θα δώσω την ευκαιρία σε όλες και όλους να μου μιλήσουν, να πουν τα προβλήματά τους, τις ανησυχίες τους αλλά και τα όνειρά τους”.

Οι Δικαιώτες και στους τρεις χώρους στους οποίους συναντήθηκε μαζί τους εξέφρασαν τη μεγάλη απογοήτευσή τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το χωριό τους και γενικότερα η περιοχή του Τριγώνου. Οι ίδιοι νιώθουν ότι υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα από όλους από την εφαρμογή της νομοθεσίας του Καλλικράτη, διότι τα Δίκαια υπήρξαν διοικητικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό κέντρο των 1.800 κατοίκων και κατάντησαν ένα χωριό των 360 κατοίκων.

Επρόκειτο για έναν Δήμο πλήρως οργανωμένο, με πλήθος οχημάτων, μηχανημάτων, υποδομών, υπαλλήλων, από τα οποία πλέον έχουν αποξενωθεί.Ζητούν ορθολογικότερη διαχείριση των δημοτικών οχημάτων και μηχανημάτων, τα οποία πρέπει να είναι διαμοιρασμένα ισόρροπα σε όλη την έκταση του Δήμου, έτσι ώστε να εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα και οικονομικότερα για τα δημοτικά ταμεία όλους τους δημότες.

Οι κάτοικοι των Δικαίων διαμαρτύρονται:

  • Για τη δραστική μείωση των δρομολογίων του ΟΣΕ τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα τη μεγάλη δυσχέρεια στις μετακινήσεις τους.
  • Το γεγονός ότι ο νότιος κόμβος της Εγνατίας Οδού για το χωριό τους περιλαμβάνει μόνο έξοδο από το χωριό και όχι είσοδο σε αυτό.
  • Το τραγικό νέο δίκτυο ύδρευσης των Δικαίων, το οποίο έχει παρουσιάσει έως σήμερα εκατοντάδες σπασίματα σωληνώσεων, με αποτέλεσμα να απαιτούνται συνεχείς παρεμβάσεις για την αποκατάστασή του.
  • Την κακή ποιότητα του νερού.
  • Την όχι συχνή αποκομιδή των σκουπιδιών με αποτέλεσμα την ελλιπή καθαριότητα στο χωριό.
  • Το γεγονός ότι το ρέμα δεν καθαρίζεται όπως θα έπρεπε.
  • Τα προβλήματα παντού είναι οξυμένα και οφείλονται στην άρνηση και την αδυναμία του δημάρχου να σχεδιάσει λύσεις. 

“ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ. Τον Μάιο θα βάλουμε τέλος στη δημαρχιακή περίοδο του Μαυρίδη. Τον Μάιο ξεκινάμε την ανασυγκρότηση και το νοικοκύρεμα των χωριών και της πόλης.” είπε η κα Μαρία Γκουγκουσκίδου.Οι κάτοικοι των Δικαίων την παρότρυναν να συνεχίσει τον αγώνα και είπαν χαρακτηριστικά ότι είναι η μόνη αυτοδιοικητική που τους δίνει ελπίδα και αισιοδοξία.

Η προγραμματισμένη συνάντηση της κας Γκουγκουσκίδου με τους κατοίκους της Οινόης το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, αναβλήθηκε λόγο της ισχυρής χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δείτε παρακάτω το φωτογραφικό υλικό από τις συναντήσεις της κας Γκουγκουσκίδου με τους δημότες.