Με Τους Εμπόρους Συναντήθηκε Η Κ. Γκουγκουσκίδου

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας συναντήθηκε τη Δευτέρα η κ. Γκουγκουσκίδου συνοδευόμενη από συνεργάτες της.

Ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Σιγρέκης και τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως επαγγελματίες, στην εγκατάλειψη που αισθάνονται από τους θεσμικούς φορείς, καθώς και στην αρνητική εικόνα της πόλης που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Ειδικότερα ζήτησαν:

  • να υπάρξει μείωση του Φ.Π.Α., για να μειωθούν οι τιμές των εμπορευμάτων
  • να μειωθεί η δασμολογική ατέλεια
  • να υπάρξει λειτουργική επάνδρωση του τελωνείου
  •  να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να γίνει όμορφη η πόλη και να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως καθαριότητα, φωτισμός, πάρκινγκ, δημόσιοι χώροι πρασίνου, αδέσποτα.

Η υποψήφια δήμαρχος αποδέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων.Δήλωσε ότι η δημοτική παράταξη ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ θα προτείνει δέσμη μέτρων, μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για το ξαναζωντάνεμα της αγοράς. Τους κάλεσε δε να παραβρεθούν και να συμμετέχουν στη σχετική εκδήλωση, όπου θα σχεδιαστούν και θα ανακοινωθούν μέτρα που θα αντιμετωπίζουν ριζικά τα οξυμένα προβλήματα των εμπόρων και των επαγγελματιών.“Στηρίζουμε τους εμπόρους γιατί περνούν δύσκολα, γιατί στηρίζουν την οικονομία της περιοχής” κατέληξε.