Ολοκληρώθηκε Με Επιτυχία Και Ο Έβδομος Κύκλος Των Συναντήσεων Της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Με Τους Κατοίκους Του Δήμου Ορεστιάδας

Ολοκληρώθηκε και ο έβδομος κύκλος συναντήσεων της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, Μαρίας Γκουγκουσκίδου, με τους κατοίκους του Δήμου μας.Πιο συγκεκριμένα, η κα Γκουγκουσκίδου στον έβδομο κύκλο επικοινωνίας της με τους κατοίκους του Δήμου μας, επισκέφτηκε την Πλάτη, το Φυλάκιο και την Φτελιά.Συζήτησε μαζί με τους κατοίκους τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ Η ΜΑΡΙΑ

Στα πλαίσια της επικοινωνίας με τους δημότες η Μαρία Γκουγκουσκίδου την Τρίτη 15 Ιανουαρίου βρέθηκε στην Πλάτη, για να ακούσει τους κατοίκους του χωριού.Αναφέρθηκαν, πέραν των προβλημάτων που αντιμετωπίζει όλη η χώρα, και στα ιδιαίτερα προβλήματα του χωριού και ειδικότερα:

 • Στην τραγική κατάσταση του επαρχιακού και αγροτικού δικτύου, των πεζοδρομίων και της παιδικής χαράς.
 • Στην έλλειψη καθαρισμού των φρεατίων ομβρίων υδάτων.
 • Στην ελλιπή καθαριότητα.
 • Στην έλλειψη σωστού φωτισμού.
 • Στην επικίνδυνη διαχείριση των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων.
 • Στο εγκαταλειμμένο δημοτικό σχολείο.
 • Σε θεσμικό επίπεδο ζήτησαν την αύξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Κοινότητας και του Τοπικού Συμβουλίου.

Δήλωσαν απογοητευμένοι από τον Δήμαρχο, καθώς έχουν να τον δουν από τις προηγούμενες εκλογές.
Η υποψήφια δήμαρχος δήλωσε ότι τα προβλήματα της Πλάτης είναι προβλήματα όλου του Δήμου. Είναι αποφασισμένη να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας με κάθε κόστος.

“Δεν θα απογοητεύσω τους τελευταίους κατοίκους των χωριών μας”, δήλωσε και χάρηκαν οι παρευρισκόμενοι.
Ζήτησαν δε να ξαναεπισκεφτεί το χωριό πριν τις εκλογές για να πουν περισσότερα.“Είμαι πάντα στη διάθεσή σας. Πάντα κοντά σας”, είπε συγκινημένη.

ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΜΑΡΙΑ

Στο Φυλάκιο βρέθηκε η κ. Γκουγκουσκίδου το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου προκειμένου να ”ακούσει” τους κατοίκους του χωριού.Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα του χωριού και τόνισαν ειδικότερα:

 • Να ολοκληρωθεί γρήγορα η αποκατάσταση του δρόμου Ορεστιάδας – Φυλακίου, καθώς και του δρόμου Φυλακίου – Ελιάς.
 • Να βρεθεί βιώσιμη λύση για την έλλειψη αποχετευτικού συστήματος στο χωριό και στο κέντρο κράτησης μεταναστών Φυλακίου.
 • Να συντηρηθεί η γέφυρα Φυλακίου – Ελιάς.
 • Να φτιαχτεί επιτέλους μια παιδική χαρά

Οι παρευρισκόμενοι, άνδρες και γυναίκες, ευχαρίστησαν την υποψήφια δήμαρχο που τους επισκέφθηκε.
”Θα πάμε σε όλα τα χωριά και τις γειτονιές. Αυτό είναι απόφασή μου. Θα ακούσουμε όλους τους δημότες”, είπε η Μαρία Γκουγκουσκίδου.
”Τον Μάιο βάζουμε τέρμα στην αδράνεια και την εγκατάλειψη”, συνέχισε.

Τέλος δεσμεύτηκε ότι τα πρώτα θέματα που θα επιλύσει με τους συνεργάτες της είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας.”Δεν μπορεί να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν τα χωριά οδικώς μεταξύ τους”, κατέληξε.

ΣΤΗ ΦΤΕΛΙΑ Η ΜΑΡΙΑ

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου η Μαρία Γκουγκουσκίδου, συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες, “άκουσε” τους κατοίκους της Φτελιάς. Είπαμε ότι θα τους ακούσουμε όλους και τους ακούμε όλους.Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα του χωριού και τόνισαν ειδικότερα:

 • Την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου, δημοτικού, επαρχιακού, αγροτικού, τόνισαν δε ιδιαίτερα την έλλειψη διαγραμμίσεων στους δρόμους, που κάνει επικίνδυνες τις μετακινήσεις.
 • Έθεσαν επιτακτικά το πρόβλημα των σκουπιδότοπων που έχουν δημιουργηθεί περιφερειακά του χωριού, οι οποίοι δεν καθαρίζονται ποτέ από τη δημοτική αρχή.
 • Τόνισαν την αναγκαιότητα να καθαριστούν τα περιφερειακά κανάλια του έλους της Φτελιάς, διότι πλημμυρίζουν τα χωράφια τους.
 • Επισήμαναν, όπως και σε όλα τα χωριά, την ανάγκη διαχείρισης του επικίνδυνου προβλήματος των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων.
 • Μίλησαν για την έλλειψη σωστού φωτισμού στο χωριό.
 • Ζήτησαν την ορθολογικότερη διαχείριση των δημοτικών οχημάτων και μηχανημάτων, τα οποία πρέπει να είναι διαμοιρασμένα ισόρροπα σε όλη την έκταση του Δήμου, έτσι ώστε να εξυπηρετούν αποτελεσματικότερα και οικονομικότερα όλους τους δημότες.
 • Διαμαρτυρήθηκαν τέλος με ένταση για την μηδενική παρουσία της δημοτικής αρχής και του δημάρχου στο χωριό τους, τον οποίο όπως είπαν δεν γνωρίζουν ούτε κατ’ όψη.

Τα προβλήματα επαναλαμβανόμενα σε όλα τα χωριά του Δήμου. Άραγε ο κ. Δήμαρχος τα γνωρίζει;
Γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με το οδικό δίκτυο;Γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης των συσκευασιών φυτοφαρμάκων – ότι είναι μια οικολογική βόμβα που κάποια στιγμή θα εκραγεί;Γνωρίζει το πρόβλημα της έλλειψης φωτισμού;

Εμείς αναδεικνύουμε τα προβλήματα και δεσμευόμαστε ότι θα τα λύσουμε. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα χωριά και τους τελευταίους δημότες.Το μόνο αισιόδοξο στοιχείο της Δημαρχείας Μαυρίδη είναι ότι τελειώνει. Τον Μάιο βάζουμε τέρμα στην αδράνεια και την εγκατάλειψη.Η δημοτική παράταξη ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ και η Μαρία δίνουν ξανά ελπίδα στα ξεχασμένα χωριά μας.

Δείτε παρακάτω το φωτογραφικό υλικό απο τις συναντήσεις της κας Γκουγκουσκίδου με τους δημότες.