Ολοκληρώθηκε Με Επιτυχία Και Ο Όγδοος Κύκλος Των Συναντήσεων Της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Με Τους Κατοίκους Του Δήμου Ορεστιάδας

Ολοκληρώθηκε και ο όγδοος κύκλος συναντήσεων της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, Μαρίας Γκουγκουσκίδου, με τους κατοίκους του Δήμου μας.Πιο συγκεκριμένα, η κα Γκουγκουσκίδου στον όγδοο κύκλο επικοινωνίας της με τους κατοίκους του Δήμου μας, επισκέφτηκε τον Βάλτο, την Παταγή, τα Αμπελάκια, το Νεοχώρι και την Ν.Βύσσα.Συζήτησε μαζί με τους κατοίκους τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους.

ΣΤΟΝ ΒΑΛΤΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΜΑΡΙΑ

Στον Βάλτο βρέθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου το απόγευμα της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου, προκειμένου να “ακούσει” τους κατοίκους του χωριού.

Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα του χωριού και τόνισαν ειδικότερα:

Το πολύ μεγάλο πρόβλημα του δρόμου Ορεστιάδας – Βάλτου, του δρόμου Βάλτου – Δοξιπάρας, καθώς κάποιων δρόμων μέσα στο χωριό που χρειάζονται ασφαλτόστρωση.Την ανεπαρκή παρουσία αγροτικού γιατρού στον Βάλτο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο γεγονός της μεγάλης παρακμής που βιώνουν τα χωριά του Δήμου Ορεστιάδας τα τελευταία χρόνια, την απομάκρυνση σχολείων, υπηρεσιών, δομών από αυτά, με συνέπεια την ερήμωση των οικισμών.

Οι κάτοικοι τόνισαν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πια στα χωριά θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα οι νέοι να μεταναστεύουν για να επιβιώσουν.“Ξεχάσαμε πώς γίνονται οι γάμοι και οι βαφτίσεις. Κάνουμε μόνο κηδείες”, είπαν.

Δεν είναι τόσο τα προβλήματα που υπάρχουν. Το πιο οδυνηρό είναι ότι έχει κυριαρχήσει η απογοήτευση και η απαισιοδοξία. Η δημοτική αρχή είτε αγνοεί τα προβλήματα είτε δεν θέλει να ασχοληθεί, με συνέπεια οι δημότες να αισθάνονται μόνοι, χωρίς στηρίγματα.

Εμείς, της δημοτικής παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ” αντιδρούμε. Εγγυόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στους δημότες, θα μειώσουμε τις ενδοδημοτικές ανισότητες, θα λύσουμε τα προβλήματα. Μα πάνω από όλα φέρνουμε ελπίδα. Ελπίδα για το αύριο, ελπίδα για τον τόπο.“Θα αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα. Θα φέρουμε ξανά τη ζωντάνια στον Βάλτο και στα χωριά”, τόνισε η Μαρία Γκουγκουσκίδου.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΜΑΡΙΑ

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου η Μαρία Γκουγκουσκίδου, συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες, “άκουσε” τους κατοίκους της Παταγής και των Αμπελακίων.

Στην Παταγή οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στο χρόνιο πρόβλημα της οδοποιίας. Ο επαρχιακός δρόμος Λεπτής – Αμπελακίων, η εσωτερική οδοποιία του χωριού, όπως και η αγροτική οδοποιία δεν μπορούν να είναι χειρότερα. Φωτισμός δεν υπάρχει, η καθαριότητα είναι ανύπαρκτη, όπως ανύπαρκτη είναι και η διαχείριση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Οι κάτοικοι της Παταγής βιώνουν, ίσως όσο κανείς άλλος, την αδιαφορία και την πλήρη εγκατάλειψη από τη δημοτική αρχή, όπως εξάλλου όλοι οι μικροί οικισμοί. Ίσως γιατί δεν έχουν πολλούς ψήφους για τον σημερινό δήμαρχο.

Στα Αμπελάκια οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν επίσης για το μεγάλο πρόβλημα της οδοποιίας.
Ανέφεραν ότι έγκυρη παρέμβαση χρειάζεται το δημοτικό σχολείο πριν καταρρεύσει. Παρεμβάσεις χρειάζονται επίσης τα νεκροταφεία, το ιατρείο και η κοινότητα. Τόνισαν δε ιδιαίτερα την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο ύδρευσης του χωριού, το οποίο ακόμα υπάγεται στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Ποιμενικού – Αμπελακίων και όχι στη ΔΕΥΑΟ.

Τέλος οι κάτοικοι και των δύο χωριών αναφέρθηκαν στην επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει επιτέλους ο αναδασμός στις κτηματικές περιοχές τους. Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή Μαυρίδη εγκατέλειψε στην κυριολεξία τα χωριά στη μοίρα τους. Ο απερχόμενος δήμαρχος δεν είχε ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και το σχέδιο να δημιουργήσει ανθρώπινες συνθήκες για τους δημότες.

Σήμερα λοιπόν που είναι η ώρα του απολογισμού για τη δημαρχιακή του θητεία προσβάλει τους δημότες υποσχόμενος ότι ΘΑ κάνει έργα.

Η Παταγή και τα Αμπελάκια δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον κ. Μαυρίδη. Ο βόρειος Έβρος πολύ απέχει από το να χαρακτηριστεί ευρωπαϊκή επαρχία. Οι ευθύνες του κ. Μαυρίδη είναι δεδομένες.

Εμείς δεν τα παρατάμε. Τα προβλήματα δεν μας λυγίζουν. Έχουμε σχέδιο, έχουμε αποφασιστικότητα και μαζί με τους δημότες θα γυρίσουμε σελίδα. Η κ. Γκουγκουσκίδου χάρηκε ιδιαίτερα από την ανταπόκριση και την αγάπη των κατοίκων. “Δεν είμαστε κοντά σας. Είμαστε μαζί σας. Τα προβλήματα δεν μας φοβίζουν, μας γεμίζουν ενέργεια. Θα ξανακάνουμε όμορφο και ζωντανό το βόρειο Έβρο”, είπε εμφανώς συγκινημένη.

ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ Η ΜΑΡΙΑ. ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.

Στο Νεοχώρι βρέθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου, προκειμένου να “ακούσει” τους κατοίκους του χωριού.

Οι Νεοχωρίτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το χωριό τους. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το οδικό δίκτυο, τόσο η επαρχιακή οδός Ορεστιάδας – Φυλακίου όσο και το εσωτερικό δίκτυο του χωριού. Ζήτησαν δε την αποκατάσταση του δρόμου Νεοχωρίου – Στέρνας.

Αναφέρθηκαν στην ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων καθώς και τοποθέτησης σχαρών στα κανάλια που περνάνε μέσα από το Νεοχώρι. Τόνισαν ιδιαίτερα την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στον σκουπιδότοπο του χωριού καθώς και στα σημεία ρίψης των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων. 

Η υποψήφια δήμαρχος τους δήλωσε ότι τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της γνωρίζουν πλέον ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν γονατίσει τα χωριά.Τους κάλεσε να μην τους πάρει από κάτω η απογοήτευση. Εξάλλου ο πολιτικός χρόνος της δημαρχίας Μαυρίδη τελειώνει τον Μάιο. Ταυτόχρονα τελειώνει και η περίοδος της εγκατάλειψης και της αδράνειας.

Τόνισε ότι η ίδια με τους συνεργάτες της έχουν σχέδιο και όραμα. Μα πάνω απ’ όλα έχουν την πίστη ότι σε αυτούς τους δημότες αξίζουν περισσότερα.“ Θα κάνουμε και περισσότερα απ’ ότι χρειάζεται για το Νεοχώρι. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε”. Είπε η κ. Γκουγκουσκίδου και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή.

ΣΤΗ Ν. ΒΥΣΣΑ Η ΜΑΡΙΑ

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου η Μαρία Γκουγκουσκίδου, συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες, “άκουσε” τους κατοίκους της Ν. Βύσσας, τόσο στον χώρο του ΚΑΠΗ όσο και σε γνωστό καφενείο του χωριού.

Οι κάτοικοι της Ν.Βύσσας, αναφέρθηκαν στο χρόνιο πρόβλημα των λιμναζόντων νερών στο χωριό τους, που χρήζουν μόνιμων παρεμβάσεων για να επιτυγχάνεται η απορροή τους.Μίλησαν για το πρόβλημα της ανυπαρξίας διαχείρισης των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων, για την ανάγκη γενναίων παρεμβάσεων στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του χωριού, για τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που απαιτούνται στο κτίριο του ΚΑΠΗ και ιδίως στη στέγη αυτού, για την ανάγκη φροντίδας του χώρου των νεκροταφείων.Τόνισαν ότι η Ν. Βύσσα, όπως και όλος ο Δήμος Ορεστιάδας, είναι μια καθαρά αγροτική περιοχή και ότι όλες επομένως οι αποφάσεις και οι ενέργειες μιας δημοτικής αρχής πρέπει να στηρίζουν τους αγρότες.

Διαμαρτυρήθηκαν για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής απέναντι στα προβλήματά τους και τη μόνιμη απάντηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα για οτιδήποτε κι αν χρειάζονται.Όπως όμως είπε χαρακτηριστικά ένας Βυσσιώτης στο ΚΑΠΗ, υπάρχουν έργα που είναι μικρά, χρειάζονται όμως μεγάλες αποφάσεις.

Η υποψήφια δήμαρχος τους δήλωσε ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και πως η ίδια και οι συνεργάτες της δεσμεύονται για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. “Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή των δημοτών. Δεσμευόμαστε γι’ αυτό. Δεν συμβιβαζόμαστε με την γκρίζα πραγματικότητα” είπε.

Κατηγόρησε τον κ. Δήμαρχο ο οποίος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αντί να αναγνωρίσει την κρισιμότητα του προβλήματος της διαχείρισης των άδειων συσκευασιών των φυτοφαρμάκων και να πάρει πρωτοβουλίες για την επίλυσή του απο τους αρμόδιους, απείλησε οτι θα στείλει στη δικαιοσύνη όσους αγρότες εναποθέτουν παράνομα τις συσκευασίες. Απίστευτο αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της διοίκησης Μαυρίδη.

Οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν την κ. Γκουγκουσκίδου γιατί είναι η μόνη που κάνει πραγματική αντιπολίτευση κι αναδεικνύει τα προβλήματά τους, τόνισαν δε ότι ελπίζουν σ’ αυτή για ένα καλύτερο αύριο. “Μαζί θα χτίσουμε το αύριο, μαζί θα δημιουργήσουμε μια νέα Βύσσα απ’ την αρχή”, είπε κλείνοντας η κ. Γκουγκουσκίδου.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από τις συναντήσεις της κας Γκουγκουσκίδου με τους κατοίκους του Δήμου Ορεστιάδας.