Ολοκληρώθηκε Και Ο Ένατος Κύκλος Των Συναντήσεων Με Την Αθρόα Προσέλευση Των Δημοτών

Ολοκληρώθηκε και ο ένατος κύκλος συναντήσεων της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, Μαρίας Γκουγκουσκίδου, με τους κατοίκους του Δήμου μας.Πιο συγκεκριμένα, η κα Γκουγκουσκίδου στον ένατο κύκλο επικοινωνίας της με τους κατοίκους του Δήμου μας, επισκέφτηκε τον Σάκκο, τον Κυπρίνο, και τα Πετρωτά.Συζήτησε μαζί με τους κατοίκους τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους.

ΣΤΟ ΣΑΚΚΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΜΑΡΙΑ

Στο Σάκκο βρέθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου, προκειμένου να “ακούσει” τους κατοίκους του χωριού.Πρόκειται για ένα μικρό χωριό με λίγους κατοίκους. Παρ’ όλα αυτά η υποψήφια Δήμαρχος ήθελε να βρεθεί κοντά τους. “Είναι επιλογή μας να τους ακούσουμε όλους, ιδίως όσους είναι σε δυσκολότερη θέση. Δεν θα κάνουμε επιλογές σε ποιους θα πάμε. Θα πάμε παντού”.

Οι κάτοικοι του Σάκκου εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την εγκατάλειψη και την απουσία της Δημοτικής Αρχής. “Μόνο εσύ δεν μας ξέχασες Μαρία” είπαν.

Το πρόβλημα της οδοποιίας τους απασχολεί ιδιαίτερα. Οι δρόμοι εντός του οικισμού “δεν περπατιούνται” όπως είπαν, ενώ η κακή κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας δεν τους επιτρέπει πλέον να φτάσουν στα χωράφια τους με τα αγροτικά μηχανήματα.

Στην πρόσφατη χιονόπτωση αποχιονιστικά μηχανήματα δεν εμφανίστηκαν και οι δρόμοι για πολλές ημέρες ήταν απροσπέλαστοι απ’ τους πάγους.Έντονο είναι και το πρόβλημα με τα αδέσποτα. “Ο Δήμαρχος δεν βγαίνει ούτε στο τηλέφωνο, μας ξέχασε” είπαν.

Η κ. Γκουγκουσκίδου και οι συνεργάτες της κατανοούν πλέον ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι ένας βραχνάς για τους δημότες.Σε όλες τις γειτονιές της πόλης, στα μικρά και μεγάλα χωριά, εγκατάλειψη, κατεστραμμένες υποδομές, ανυπαρξία νέων υποδομών, παρακμή.“Ερχόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα. Ερχόμαστε για να δώσουμε ζωή και ενέργεια στα χωριά μας, στις γειτονιές μας. Ερχόμαστε να δώσουμε κουράγιο και χαμόγελο στους νέους και στους ηλικιωμένους” κατέληξε η υποψήφια Δήμαρχος και οι παρευρισκόμενοι της έσφιξαν το χέρι με θέρμη και αποφασιστικότητα.

ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΝΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΜΑΡΙΑ. ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου η Μαρία Γκουγκουσκίδου, συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες, “άκουσε” τους κατοίκους του Κυπρίνου, τόσο στο χώρο του ΚΑΠΗ, όσο και σε γνωστό καφενείο του χωριού. Οι Κυπρινιώτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την ανυπαρξία και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τα προβλήματά τους.

Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου, για την επαρχιακή οδό Ορεστιάδας – Κυπρίνου, για το εσωτερικό δίκτυο του χωριού αλλά και για το δίκτυο των αγροτικών δρόμων. Αναφέρθηκαν στον έντονο προβληματισμό τους για τα αδέσποτα.

Ζήτησαν να προχωρήσει ο αναδασμός της κτηματικής περιφέρειας του Κυπρίνου και να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό τους με την επέκταση του οικισμού που έγινε πριν από κάποια χρόνια, χωρίς να εκδοθεί πράξη εφαρμογής, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει σε εκκρεμότητα και να δημιουργείται πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες τους.

Εξέφρασαν τέλος τη μεγάλη ανάγκη τους να μεταχειρίζεται κάθε δήμαρχος και κάθε δημοτική αρχή τα χωριά τους ως μέρος του Δήμου και να μην τα αγνοεί, έτσι ώστε να αισθάνονται και οι ίδιοι ότι ανήκουν κάπου, ότι είναι ισότιμα μέλη ενός μεγαλύτερου συνόλου.

Δριμύ κατηγορώ των Κυπρινιωτών εναντίον του Δημάρχου. Οι δεκάδες παρευρισκόμενοι στις συναντήσεις του Κυπρίνου με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ και τους συνεργάτες που την συνόδευαν εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την πρακτική του κ Μαυρίδη να γυρίσει την πλάτη στο χωριό τους.

Η κ Γκουγκουσκίδου, αφού άκουσε τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι ο Κυπρίνος αλλά και ο υπόλοιπος Δήμος δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον σημερινό Δήμαρχο. Είχε τον χρόνο του και απέτυχε.“Μαζί θα λύσουμε τα κρίσιμα προβλήματα. Μαζί θα προχωρήσουμε στο αύριο”, είπε η υποψήφια Δήμαρχος και συνέχισε “Θα στηρίξουμε τους δοκιμαζόμενους αγρότες, δίνουμε χέρι βοήθειας στους επαγγελματίες, θα νοικοκυρέψουμε τα χωριά μας και τις γειτονιές που πνίγονται από τα προβλήματα της καθημερινότητας”.“Πάμε μαζί”, κατέληξε, ενθουσιάζοντας τους δημότες του Κυπρίνου, η κ Γκουγκουσκίδου.

ΣΤΑ ΠΕΤΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΥΦΩΝΑ Η ΜΑΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Στα Πετρωτά βρέθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου με μέλη της δημοτικής της ομάδας το απόγευμα της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να “ακούσει” τους κατοίκους του χωριού.

Οι εναπομείναντες ηλικιωμένοι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δρόμοι του χωριού αλλά και οι αγροτικοί δρόμοι.Για την έλλειψη φωτισμού και καθαριότητας.Για την τραγική κατάσταση του σχολείου, το οποίο κάποτε φιλοξενούσε εκατοντάδες μαθητές. Αλλά κυρίως για τα πολύ σημαντικά αξιοθέατα του χωριού τα οποία έχουν μείνει αναξιοποίητα και συγκεκριμένα τα αρχαία λατομεία, το μουσείο της πέτρας, ο γεωλογικός σχηματισμός ΚΑΡΑΚΟΠΕΤΡΑ, το συνεδριακό κέντρο, ο Μύλος των Πετρωτών.

Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει κάνει το παραμικρό για την ανάδειξη και την αξιοποίηση της πολύ σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Πετρωτών.Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι άφαντοι από το χωριό.Οι κάτοικοι αναρωτιούνται γιατί άραγε ένα τόσο σημαντικό χωριό και οι κάτοικοί του να μην αξίζουν έστω ένα μικρό ποσό να δαπανηθεί για τις ανάγκες τους.

Η υποψήφια Δήμαρχος τους μίλησε από την καρδιά της. Εξάλλου κατάγεται από τα Πετρωτά και αισθανόταν μεταξύ συγγενών και φίλων.Στο περιθώριο της επίσκεψης σε ιδιωτικές συζητήσεις κάποιοι της το ζήτησαν και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησαν όλοι μαζί πριν λίγα χρόνια για την εκμετάλλευση του ζεόλιθου προκειμένου να αλλάξουν τη μοίρα του χωριού.

“Τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τα αφήνουμε πίσω. Να κρατήσουμε το όνειρο ζωντανό. Είμαι μαζί σας και από τη θέση του Δημάρχου θα βοηθήσω περισσότερο και πιο αποτελεσματικά. Η εκμετάλλευση του ζεόλιθου στον τόπο εξόρυξης είναι στόχος και δεν τον εγκαταλείπουμε” τόνισε.

Για τα ιδιαίτερα προβλήματα του χωριού τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να επιλυθούν. Τα Πετρωτά, ένα ιστορικό χωριό, αξίζουν περισσότερα. Η απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Μαυρίδη, που είχε ως αποτέλεσμα να οξυνθούν τα προβλήματα, τελειώνει τον Μάιο. Η εποχή της ελπίδας, της ανάκαμψης, ξεκινάει.Οι παρευρισκόμενοι της ευχήθηκαν καλό αγώνα, δήλωσαν ότι είναι δίπλα της και της ζήτησαν μέχρι τις εκλογές να ξαναεπισκεφθεί το χωριό.“Θα ξανάρθω, εξάλλου εδώ είναι το σπίτι της μητέρας μου.” κατέληξε συγκινημένη.

Στη συνέχεια η Μαρία με τους συνεργάτες της επισκέφθηκαν τα Δίκαια και ειδικότερα την τοποθεσία Αμπέλια και το χώρο εορτασμού του παραδοσιακού εθίμου του ΤΡΥΦΩΝΑ, όπου και συνομίλησαν με τους παρευρισκόμενους και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.