Στο Χορό Των Τριγωνιωτών Της Θεσσαλονίκης Η Μαρία Γκουγκουσκίδου.Θερμή Υποδοχή Και Χειροκροτήματα Από Τους Συμμετέχοντες.

Στον ετήσιο χορό των Τριγωνιωτών της Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω”. Η υποψήφια δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παναγιώτη Ποντορόπουλο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την άρτια διοργάνωση καθώς και τους πάνω από 350 συμμετέχοντες για τη θερμή υποδοχή.

Στο σύντομο χαιρετισμό η κ. Γκουγκουσκίδου αφού ενημέρωσε ότι κατάγεται από τα Πετρωτά αναφέρθηκε στον κίνδυνο αφανισμού του Τριγώνου λόγω δημογραφικού, αλλά και την πίστη της στην αξία της διασποράς. “Η διασπορά ειναι η προίκα του Τριγώνου. Είναι ο πλούτος που μπορούμε να υπολογίζουμε” είπε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας τόνισε με νόημα ότι το 2019 έχουμε ευκαιρίες να κάνουμε θετικές επιλογές που θα σταματήσουν την παρακμή και θα δρομολογήσουν θετικές εξελίξεις.

Τέλος, φορτισμένη από την αγάπη του κόσμου, κατέληξε, “Μπορεί το Τρίγωνο να είναι η πιο απομακρυσμένη επαρχία της Ευρώπης, είναι όμως η πιο ξεχωριστή. Κανένας τοπος δεν έχει τον πολιτισμό του Τριγώνου. Οι Τριγωνιώτες δεν θα αφήσουμε να σβήσει το Τρίγωνο. Οι Τριγωνιώτες ζούμε για το Τρίγωνο.” Το παρατεταμένο χειροκρότημα και οι ζωηρές επευφημίες συγκίνησαν την κ. Γκουγκουσκίδου. “Ο κόσμος είναι μαζί μας και περιμένει από μας” είπε στους συνεργάτες της.