Ολοκληρώθηκε Και Ο Εντέκατος Κύκλος Των Συναντήσεων Της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Με Τους Δημότες

Ολοκληρώθηκε και ο εντέκατος κύκλος συναντήσεων της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, Μαρίας Γκουγκουσκίδου, με τους κατοίκους του Δήμου μας.Πιο συγκεκριμένα, η κα Γκουγκουσκίδου έχει προγραμματίσει δυο συναντήσεις, μια την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου όπου θα επισκεφθεί τον Κέραμο και το Αμμόβουνο και μια την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, όπου θα συναντηθεί με τους κατοίκους της Μηλιάς και της Ζώνης.

ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΜΟΒΟΥΝΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΜΑΡΙΑ

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, η Μαρία Γκουγκουσκίδου με συνεργάτες της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες, “άκουσε” τους κατοίκους του Κεράμου και του Αμμόβουνου.

Στον Κέραμο οι κάτοικοι ξέσπασαν: “Δεν υπάρχει χωριό σαν το δικό μας. Είμαστε το πιο παρατημένο χωριό. Είμαστε το τελευταίο χωριό. Εμάς δεν μας ακούει κανείς, δεν μας νοιάζεται κανείς.”

Μίλησαν για τους δρόμους του χωριού που είναι μέσα στο χώμα και τη λάσπη, για τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, για την είσοδο του χωριού που θυμίζει ερημωμένο τοπίο, για τους αγροτικούς δρόμους που για να πας στο χωράφι σου πρέπει να “πετάξεις”, για την ανύπαρκτη παιδική χαρά, για το φωτισμό του χωριού που με την πρώτη σταγόνα βροχής βραχυκυκλώνει, για την μεγάλη ανάγκη που έχουν για αγροτικό γιατρό που όμως δεν υπάρχει στο χωριό τους.

Στο Αμμόβουνο οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν τα ίδια περίπου προβλήματα. Αγροτικό οδικό δίκτυο σε άσχημη κατάσταση, δρόμοι που χρειάζονται ασφαλτόστρωση και επιδιόρθωση, ανύπαρκτη παιδική χαρά.

Στον Κέραμο και στο Αμμόβουνο παίζεται το ίδιο έργο όπως σε όλα τα μικρά χωριά του Δήμου. Απόλυτη εγκατάλειψη, πλήρης αδιαφορία από τη δημοτική αρχή. Οι ψήφοι των μικρών χωριών είναι λίγοι, ανάλογο και το ενδιαφέρον για τα χωριά από τον κ. Μαυρίδη, δηλαδή ανύπαρκτο.

“Στον Κέραμο και στο Αμμόβουνο πρέπει να γυρίσουμε σελίδα γρήγορα. Η απειλή της πλήρους ερήμωσης είναι υπαρκτή. Ανάσες αισιοδοξίας χρειάζονται και λίγες παρεμβάσεις στην αρχή για να προλάβουμε να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά”, είπε προβληματισμένη η κ. Γκουγκουσκίδου και συνέχισε: “Ελπίδες μην έχετε από τον κ. Μαυρίδη. Δεν έχει σχέδιο, δεν έχει όραμα για την περιοχή. Μπορεί να αγνοεί και ότι υπάρχουν τα μικρά χωριά μας. Μαζί θα προσπαθήσουμε, μαζί θα γυρίσουμε σελίδα. Στη νέα σελίδα θα γραφεί: Όμορφος Κέραμος, όμορφο Αμμόβουνο που αξίζει να Ζεις”.

ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗΛΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΜΑΡΙΑ

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου η Μαρία Γκουγκουσκίδου μαζί με συνεργάτες της δημοτικής παράταξης Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω, συνεχίζοντας την επικοινωνία με τους δημότες, άκουσε τους κατοίκους της Ζώνης και της Μηλιάς.

Οι λίγοι εναπομείναντες κάτοικοι των δύο αυτών μικρών χωριών μίλησαν για την πολύ κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, ενδοδημοτικού, επαρχιακού και κυρίως του αγροτικού οδικού δικτύου, για την έλλειψη επαρκούς φωτισμού, για την ανεπαρκή διαχείριση του πρασίνου, για την ανάγκη διευθέτησης καναλιών και ρεμάτων μέσα στα χωριά αλλά και στις κτηματικές τους περιοχές, για το μεγάλο πρόβλημα της υπερχείλισης του φράγματος Κυπρίνου και των ετησίως επαναλαμβανόμενων πλημμυρών στις καλλιέργειες στον κάμπο της Μηλιάς. Και στα δύο χωριά οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία του δημάρχου και της δημοτικής αρχής και για την αδιαφορία τους να ασχοληθούν με τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν επιβεβαιώνουν τη ρήση “μια φωτογραφία χίλιες λέξεις”. Δύο μικρά εγκαταλειμμένα χωριά που όμως κατοικούνται από περήφανους ανθρώπους. Που υφίστανται την αδιαφορία των αρχών – κεντρικής εξουσίας και δημοτικής αρχής – και όμως επιμένουν και ελπίζουν.

Η υπ. Δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι η Ζώνη και η Μηλιά ήταν τα τελευταία χωριά της καμπάνιας “στα χωριά και τις γειτονιές του Δήμου η Μαρία Γκουγκουσκίδου”. “Πλέον είδαμε όλα τα χωριά του Δήμου, όλα ανεξαιρέτως. Τους ακούσαμε όλους. Πήγαμε κοντά τους. Ήταν πολιτική επιλογή μας να πάμε εκεί που κανένας πολιτικός δεν θα πάει και θα ξαναπάμε. Παίρνουμε δύναμη από τις γειτονιές και τα χωριά. Δίνουμε κουράγιο και απ’ τον Μάιο λύσεις”, είπε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ / ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ”.

Η κ Γκουγκουσκίδου, που σημειωτέον κατέγραφε η ίδια τα προβλήματα και τα αιτήματα των πολιτών, συνέχισε “ Γνωρίζω πια τα προβλήματα, ψηλά το κεφάλι. Με κάθε κόστος θα βρούμε τρόπο να γίνουμε Ευρωπαϊκή επαρχία και όχι περιοχή Ανατολής, όπως μας κατάντησε ο κ Μαυρίδης. Θα βρούμε λύσεις. Δεσμεύομαι ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας που σας στεναχωρούν θα τα βάλουμε μπροστά κατά προτεραιότητα”.

Οι παρευρισκόμενοι είπαν ότι είναι συνηθισμένοι σε κακουχίες και δυσκολίες, αλλά τα τελευταία χρόνια το κακό έχει παραγίνει. “Μαρία σε παρακολουθούμε και σε στηρίζουμε, μην κάνεις πίσω”.