Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Και Κραυγή Απόγνωσης Των Τευτλοπαραγωγών Την Ερχόμενη Παρασκευή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κραυγή απόγνωσης από τους τευτλοπαραγωγούς, την ερχόμενη Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, για το κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης και το διαφαινόμενο τέλος της τευτλοκαλλιέργειας.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα της  Συντονιστικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχει και η κα Γκουγκουσκίδου, αναφέρθηκε:

Οι αρνητικές εξελίξεις που αφορούν τους τευτλοπαραγωγούς δεν έχουν τελειωμό. Όχι μόνο δεν εισπράξαμε αυτά που μας χρωστάει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ ΑΕ) από το 2017 και 2018, ενώ εμείς πληρώσαμε τα πραγματοποιηθέντα έξοδα για τη σπορά και συγκομιδή, αλλά με το διαφαινόμενο κλείσιμο του Ζαχαρουργείου Ορεστιάδας, βάζουν τέλος στην τευτλοκαλλιέργεια της ευρύτερης περιοχής.

Μια καλλιέργεια που έχουμε τεχνογνωσία. Μια καλλιέργεια στην οποία έχουμε επενδύσει σημαντικά ποσά για εξοπλισμό, μια καλλιέργεια που δίνει ψωμί στις οικογένειές μας αλλά και στις οικογένειες τόσων εμπλεκόμενων, παύει να υφίσταται, γίνεται παρελθόν.

Η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψει στους άφρονες τεχνοκράτες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και πολιτικούς να βάλουν ταφόπλακα στον Βόρειο Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή. Δεν θα επιτρέψει να καταστρέψουν τις ζωές των αγροτών.Τη δική τους ανικανότητα δεν θα την πληρώσουμε εμείς.Αρνούμαστε να καταθέσουμε τα όπλα.Αρνούμαστε να ηττηθούμε σιωπηλοί και κρυπτόμενοι.

ΖΗΤΟΥΜΕ

  • Να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας για να μην ερημώσει η περιοχή
  • Να αποπληρωθούν όλοι οι τευτλοπαραγωγοί επιτέλους για τη σοδειά του 2017
  • Να αποζημιωθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τα ασυγκόμιστα τεύτλα του 2017
  • Να πληρωθούν τη σοδειά του 2018
  • Να υπάρξει υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων
  • Να γίνει συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου για να μην καταστρέφονται τα αγροτικά μηχανήματα
  • Να γίνει καθαρισμός των καναλιών
  • Να υπάρξει μείωση της τιμής του νερού άρδευσης. Η περιοχή πνίγεται από τα ποτάμια της και οι αγρότες πληρώνουν χρυσάφι το νερό

Καλούμε τους τευτλοπαραγωγούς, όλους τους αγρότες, όλους τους επαγγελματίες που έχουν ζήσει στο πετσί τους την κρίση, τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, όλους όσους ανησυχούν για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή, να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία που προγραμματίσαμε στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί.

Να φωνάξουμε δυνατά:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ