Συνάντηση Της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Με Τη Διοίκηση Του Πανεπιστημίου Ορεστιάδας

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω”, Μαρία Γκουγκουσκίδου, συνοδευόμενη από στελέχη της παράταξης, επισκέφθηκε τη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην πόλη της Ορεστιάδας και συναντήθηκε με τον Κοσμήτορα αυτής κ. Σπυρίδωνα Κουτρούμπα, τον Πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστο Χατζησαββίδη και τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων κ. Απόστολο Κυριαζόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Γκουγκουσκίδου ανέδειξε το γεγονός της επετείου των 20 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου και τόνισε τη μεγάλη και διαρκή προσφορά του στην πόλη της Ορεστιάδας, τόσο με τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, όσο και με την εξύψωση του πνευματικού και πολιτισμικού επιπέδου της τοπικής κοινωνίας καθώς και με τη συμβολή του στην τοπική οικονομική ανάπτυξη. Αναγνώρισε δε την ανάγκη ανταπόδοσης της προσφοράς αυτής προς το Πανεπιστήμιο από τον Δήμο Ορεστιάδας και από την κοινωνία, συμβάλλοντας από τη μεριά τους στην εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του, κυρίως όμως στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Οι Διοικητικοί Παράγοντες εξήραν την εκπαιδευτική και ερευνητική επάρκεια του Πανεπιστημίου της Ορεστιάδας, η οποία έχει αναγνωρισθεί και από την αρμόδια Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας, εξαιτίας της οποίας στο Πανεπιστήμιό μας έχει απονεμηθεί και η πιστοποίηση των Integrated Master (αδιάσπαστων τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών).

Διαπίστωσαν όμως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας, όπως άλλωστε και κάθε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, τα προβλήματα δηλαδή της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας είναι η γειτνίασή του με το αμαξοστάσιο του Δήμου Ορεστιάδας, του οποίου η απομάκρυνση έχει ζητηθεί από όλες τις δημοτικές αρχές των τελευταίων χρόνων, χωρίς να πραγματοποιηθεί.

Αναφέρθηκαν στην κατάθεση πλήρους μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας από τους ίδιους για την ίδρυση ενός ακόμη Πανεπιστημιακού Τμήματος στην πόλη μας, του Τμήματος Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, εγχείρημα για το οποίο δήλωσαν αισιόδοξοι και πιθανόν το αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Ζήτησαν από τον Δήμο Ορεστιάδας τη συνεχή στήριξη με οποιονδήποτε τρόπο του έργου τους και της προσπάθειάς τους, έτσι ώστε το Πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας να δυναμώσει και να στεριώσει. “Θέλουμε να μας έχετε πάντα στο νου σας. Ζητάμε την αμέριστη συμπαράστασή σας”, τόνισαν χαρακτηριστικά.

Τέλος οι Διοικητικοί Παράγοντες του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με χαρά έκαναν αποδεκτή την πρόταση της υποψηφίας Δημάρχου να διοργανώνεται στην Ορεστιάδα ετήσιο φόρουμ πανευρωπαϊκής εμβέλειας που θα ερευνά πτυχές και θέματα της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής. Συμφώνησαν δε στο επόμενο διάστημα να ανταλλάσσουν προτάσεις για τον άρτιο σχεδιασμό της τόσο σημαντικής προτεινόμενης δράσης.