Με Τα Παιδιά Του Εργαστηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης Συναντήθηκε Η Μαρία Γκουγκουσκίδου

Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω”, Μαρία Γκουγκουσκίδου, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ορεστιάδας, με αφορμή και την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του σχολείου στον διαγωνισμό ρομποτικής που διεξήχθη στην Ξάνθη.

Συζήτησε με τη διευθύντρια κα Δροσούλα Ντάφλου, την υποδιευθύντρια κα Ρίτα Μιτσίτσκα – Σύρπα και τους εκπαιδευτικούς θέματα που αφορούν τις υποδομές του σχολείου, τη στέγαση, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τη μεταφορά των μαθητών.

Στη συνέχεια η κα Γκουγκουσκίδου συνομίλησε με τους μαθητές, τους οποίους συνεχάρη για την πρόκριση του σχολείου στον τελικό του διαγωνισμού ρομποτικής που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Μαρτίου. Τους εξέφρασε την αγάπη και τον θαυμασμό της και τους είπε ότι όλη η Ορεστιάδα θα είναι μαζί τους στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε δε ότι και να γίνει στην Θεσσαλονίκη, οι ίδιοι θα είναι έτσι κι αλλιώς νικητές, οι δικοί μας νικητές.

Ακολούθως αναγνώρισε το πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αυτό της επαγγελματικής ένταξης και διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός που να συνδέει τις ανάγκες της εκπαίδευσης και τις ανάγκες για θέσεις εργασίες των νέων με αναπηρία. Δεσμεύτηκε ότι στον Δήμο Ορεστιάδας αυτό θα γίνει, επιπροσθέτως θα εφαρμοστούν στην πράξη για τα άτομα με αναπηρία ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, στη μετακίνηση, στην πληροφορική και στην εργασία.

Τέλος η ομάδα του διαγωνισμού ρομποτικής παρουσίασε στην υποψήφια Δήμαρχο το νικηφόρο ρομπότ και όλο τον σχεδιασμό της συμμετοχής σ’ αυτή την πολύ αξιόλογη διαγωνιστική διαδικασία, που αφορά σχολεία της γενικής εκπαίδευσης και όχι μόνο της ειδικής, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία των παιδιών. Η κα Γκουγκουσκίδου εξέφρασε και πάλι τον θαυμασμό της για το μεγάλο αυτό επίτευγμα των παιδιών, τραγούδησε και διασκέδασε μαζί τους και αποδέχθηκε σχετικό αίτημα να τους επισκεφθεί και πάλι στη σχολική τους γιορτή, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η συγχαρητήρια επιστολή προς το ΕΕΕΕΚ με αφορμή την πρόκριση της ομάδας ρομποτικής στο διαγωνισμό της Ξάνθης.

ΠΡΟΣ
Τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ορεστιάδας

Αγαπητοί μαθητές σας παρακαλούμε να δεχθείτε τα θερμά συγχαρητήριά μας για τη μεγάλη επιτυχία σας στον διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League. Σας επαινούμε, σας συγχαίρουμε, για την τόλμη σας, για τη δύναμή σας, για την αγωνιστικότητά σας, για την υπομονή και τη μεθοδικότητά σας, αρετές που σας οδήγησαν να επιτύχετε τον στόχο σας πέρα από κάθε προσδοκία και να προκριθείτε στον τελικό της Θεσσαλονίκης.

Θέλουμε να σας πούμε μέσα από την καρδιά μας πως είμαστε περήφανοι για σας και είμαστε σίγουροι ότι θα εκπροσωπήσετε επάξια την πόλη της Ορεστιάδας. Είμαστε επίσης υπερήφανοι για την ουσιαστική και αποτελεσματική προσφορά των εκπαιδευτικών σας. Στις 16 και 17 Μαρτίου θα είμαστε όλοι στη Θεσσαλονίκη δίπλα σας, όλοι εκεί με μια καρδιά μαζί σας. Τη νίκη ήδη την κατακτήσατε.

Μαρία Γκουγκουσκίδου

Υποψήφια Δήμαρχος Νέας Ορεστιάδας

Επικεφαλής Της Δημοτικής Παράταξης

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Ορεστιάδα, 1 Μαρτίου 2019