Κοντά Στους Δημότες Βρέθηκε Η Μαρία Γκουγκουσκίδου Την Καθαρά Δευτέρα

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Η ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ ΔΗΛΩΣΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Μαζί με τους δημότες μας γιόρτασε σήμερα 11 Μαρτίου η Μαρία τα πατροπαράδοτα έθιμα της Καθαρής Δευτέρας, πλαισιωμένα από μουσικές, χορούς, σαρακοστιανά εδέσματα, πέταγμα χαρταετών.

Τα έθιμα αναβιώνουν κάθε χρόνο και συμβολίζουν τον ερχομό της άνοιξης, το τέλος της κρεατοφαγίας και την αρχή της σαρανταήμερης νηστείας, την πνευματική και σωματική «κάθαρση». Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω» βρέθηκε στη Λεπτή, στα Αμπελάκια, στον Πεντάλοφο και γιόρτασε παρέα με τους κατοίκους τις υπέροχες παραδόσεις της Καθαρής Δευτέρας.

Παράλληλα, βρέθηκε για το έθιμο του Μπέη, που συμβολίζει την επαναφορά της γονιμότητας της φύσης και την αντίσταση στον τύραννο, στα Κόμαρα και τον Κυπρίνο, όπου συμμετείχε ενεργά στα δρώμενα.

Η Μαρία ενθουσιασμένη από τη θερμή υποδοχή που της επιφύλαξαν σε όλα τα χωριά που επισκέφτηκε δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να πάμε ψηλά την Ορεστιάδα και ακόμη πιο ψηλά τους δημότες μας».