Πολυσυλλεκτική η Μαρία Γκουγκουσκίδου Και Με Αναφορές Υψηλού Πολιτικού Συμβολισμού!

Η παρουσία της υποψήφιας Δημάρχου Ορεστιάδας Μαρίας Γκουγκουσκίδου στην εκπομπή του Νίκου Κυλίμου «ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ», στη ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, πριν έναν μήνα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και τα σχόλια ήταν από θετικά έως επαινετικά! Η δε απάντηση της ότι θα αξιοποιήσει το ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ του Ευάγγελου Αβέρωφ, τις ιδέες και τις προτάσεις του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, μέσα από το βιβλίο του «ΑΓΡΟΦΙΛΙΑ», και τις δράσεις του Δαμιανού Βασιλειάδη, που ήταν αυτός που πρώτος καθιέρωσε τις ήπιες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, έγραψε και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και συζητήσεις.

Με αυτές τις αναφορές της η Μαρία Γκουγκουσκίδου όχι μόνο έδειξε να γνωρίζει τις τρεις πολιτικές προσωπικότητες αλλά και να κινείται με σοβαρότητα και ισορροπία ως προς την πολιτική τους αφετηρία, αφού ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν από τους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της συντηρητικής παράταξης, ένας από τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής τόσο κατά την προδικτατορική όσο και κατά την μεταπολιτευτική περίοδο, όπου ως πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου στην πιο δυνατή εποχή της πολιτικής του διαδρομής.

Συνεργάτες, όμως, του Ανδρέα Παπανδρέου, ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του ΠΑΚ Ιταλίας και Γερμανίας ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης και ο Δαμιανός Βασιλειάδης, στην παράδοση της κοινωνικής-δημοκρατική-αυτοδιαχειριστικής και κυβερνώσας Αριστεράς, συντάκτες της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη 1974, αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους. Ο καθένας τους αποτελεί στο χώρο του ένα παράδειγμα και μοντέλο σκέψης και δράσης, ενώ η γνωριμία με τον κόσμο των ιδεών τους και κυρίως με το έργο τους μπορεί να δώσει ερεθίσματα για θετικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Σήμερα μπορεί να μιλάμε όλοι για το Μέτσοβο και την ανάπτυξη του και οφείλουμε να το μελετήσουμε και να διδαχθούμε από τον τρόπο που οργανώθηκε, για να φέρει αυτά τα πανθομολογούμενα και εντυπωσιακά αποτελέσματα προς όφελος της εκεί τοπικής κοινωνίας, ήταν η άποψη και η προσέγγιση της Μαρίας Γκουγκουσκίδου.
 
 

Κι όπως πολύ σωστά είχε επισημάνει σε ομιλία του πριν αρκετούς μήνες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, «είναι καιρός πια δεξιοί και αριστεροί να κατέβουμε από τον Γράμμο»! Είναι το μήνυμα των καιρών, μια διαρκής και ανοιχτή πρόκληση για δημιουργικές υπερβάσεις, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο!  

Γ.Θρακιώτης  

Υ.Γ. Το παραπάνω σχόλιο δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 15/3/2019 απο το blog voreasmagazin.