Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Παπαδόπουλος Κατεβαίνει Με Τη Μαρία

Άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των καταστάσεων και παίρνουν πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις. Άνθρωποι που πάντα στη ζωή τους είχαν προτεραιότητα το κοινό συμφέρον, το συμφέρον των πολλών και όχι το ατομικό. Άνθρωποι που είχαν τη δύναμη να διαφωνούν, να μην προσαρμόζονται στις οδηγίες και τα θέλω των ισχυρών, όταν οι ισχυροί έπαιρναν λάθος αποφάσεις, ευνοούσαν την αδράνεια, επέλεγαν την στασιμότητα. Άνθρωποι που προτιμούσαν να είναι ανεξάρτητοι όταν οι συλλογικές προσπάθειες ήταν σε λάθος κατεύθυνση.
Πολίτες που είναι σίγουροι πια, ότι η παρούσα δημοτική αρχή υπό τον κ. Μαυρίδη απογοήτευσε και πρέπει να ανατραπεί, συναντώνται στην ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω». 

Συναντήθηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπαδόπουλος, που είχε εκλεγεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Πρώτη Γραμμή» του Δημάρχου κ. Μαυρίδη, με την επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου. Συζήτησαν για την αυτοδιοικητική πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε δύο μήνες πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Κατέληξαν ότι θα είναι φρένο για τον τόπο η παραμονή της υφιστάμενης Δημοτικής Αρχής στη διοίκηση και μετά τις εκλογές και συμφώνησαν τη συμμετοχή του κ. Παπαδόπουλου στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας.

Μετά τη συνάντηση ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος προέβη στις παρακάτω δηλώσεις: «Η συστράτευσή μου με την κ. Γκουγκουσκίδου ήταν μονόδρομος. Σχεδόν μόνη κινητοποίησε την κοινωνία, έδειξε ανυποχώρητη στο ενδεχόμενο κλείσιμο του ζαχαρουργείου, κράτησε ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή στάση στο θέμα της μετάταξης των εργαζομένων. Η αξιοπρεπής και ασυμβίβαστη στάση της σε θέματα που πιστεύει ότι έχει δίκιο, δείχνουν ότι είναι η κατάλληλη Δήμαρχος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την εμπιστεύομαι απόλυτα, γιατί γνωρίζω τους αγώνες της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από τους παλιούς μου φίλους, ιδίως εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχω κάποια πικρία. Τους αναγνωρίζω ότι ήθελαν, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν, να φέρουν την άνοιξη. Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής είναι δυστυχώς πολύ φτωχός, για να δικαιολογεί μια νέα τετραετία. Θα είμαι με τη Μαρία σε μια νέα προσπάθεια που θα επηρεάσει τις εξελίξεις στον Βόρειο Έβρο και θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας. Τέρμα οι αυτοσχεδιασμοί, η μετριότητα, το «ό,τι τύχει».

Ακολούθως η κ. Γκουγκουσκίδου δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή του κ. Παπαδόπουλου στα ψηφοδέλτιά μας. Η αυτοδιοικητική και επιχειρησιακή επάρκειά του επιβραβεύονται πολλά χρόνια από τους δημότες και την αγορά. Μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν να μας χώριζαν η συμμετοχή σε διαφορετικά σχήματα, τώρα όμως μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον του τόπου, του εργοστασίου ζάχαρης, των εργαζομένων, των εποχικών, των τευτλοπαραγωγών. Με τον Γιάννη μας συνδέει και η αρχή ότι όταν τα πράγματα είναι δύσκολα εντείνουμε τον αγώνα, δεν κάνουμε εκπτώσεις στις προσπάθειες, δεν αποδεχόμαστε την ήττα ως ενδεχόμενο. Η ιστορία του Γιάννη συνδέεται με την προκοπή του τόπου. Τώρα που χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα θα είναι παρών. Καλώς ήρθες Γιάννη στην οικογένεια της Δημοτικής μας Παράταξης.»

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι πτυχιούχος του τμήματος χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – Επιστήμη Μικροβιολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων. Από το 1986 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ορεστιάδας. Υπηρέτησε τον Δήμο και ως Αντιδήμαρχος. Είναι διευθυντής του Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας της ΕΒΖ ΑΕ. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λεπτή. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.