Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γεωργίου Στο Ψηφοδέλτιο Της Δημοτικής Παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω”

Ενεργοί πολίτες που προσπαθούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, ιδίως όταν οι κοινωνικές συνθήκες είναι δύσκολες. Άνθρωποι δημιουργικοί που, πέρα από το επάγγελμά τους, υπηρετούν και την κοινωνία, προσπαθώντας να ξεκολλήσουν από το τέλμα που τους πνίγει, υπηρετούν τον κλάδο που δραστηριοποιούνται και όχι μόνο.

Άνθρωποι οραματιστές που δίνουν τη μάχη των αξιών κα των αρχών, από όποιο μετερίζι κι αν βρεθούν. Γι΄αυτούς το μόνο που μετράει είναι η επικράτηση των ίδιων αξιών, η επικράτηση των ίδιων αρχών. 
Άνθρωποι σπουδαίοι, όπως τους χαρακτηρίζει η κοινωνία και τούς επιβραβεύει σε κάθε τους βήμα, συναντώνται στην ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω». 

Συναντήθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος που εκλέχτηκε με την παράταξη «Δημοτική Αλληλεγγύη» κ. Γεώργιος Γεωργίου με την επικεφαλής μας κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου και συζήτησαν θέματα που προβληματίζουν τους δημότες: τα μεγάλα και δομικά προβλήματα του Δήμου, την ανυπαρξία αναπτυξιακού σχεδίου από την υφιστάμενη Δημοτική Αρχή, τα προβλήματα της καθημερινότητας που πνίγουν τους δημότες, την καθεστωτική αντίληψη του κ. Μαυρίδη και του περιβάλλοντός του. Συμφώνησαν να ενώσουν δυνάμεις και από κοινού να αγωνιστούν για την ανατροπή και να κάνουν πράξη το όραμα, μια νέα Ορεστιάδα από τη αρχή. 

Ακολούθησαν οι σχετικές δηλώσεις του κ. Γεωργίου : Την κ. Γκουγκουσκίδου τη γνώρισα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μας χώριζε το γεγονός ότι υπηρετούσαμε διαφορετικές παρατάξεις. Εγώ ποτέ δεν πίστεψα ότι ο κ. Μαυρίδης και η παράταξή του μπορούν να βοηθήσουν το Δήμο. Και φυσικά δικαιώθηκα. Η τωρινή Δημοτική Αρχή θα παραδώσει έναν Δήμο σε χειρότερη κατάσταση από ότι τον παρέλαβε. Δεν πρόσθεσε ούτε ένα λιθαράκι σε αυτά που δημιούργησαν άνθρωποι που αγαπούσαν τον τόπο.

Στην κ. Γκουγκουσκίδου με εντυπωσίαζε η συγκρότησή της, η επιστημονική της επάρκεια, έβαζε πάντα θέματα ουσίας με επιχειρήματα και οι αρχές της είναι επίκαιρες όσο ποτέ, αλλά και δικές μου αρχές: να υπηρετήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο ώστε να παραχθεί πλούτος ιδίως από τον πρωτογενή τομέα, να προστατέψουμε τους αδύναμους με ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών, να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που θα υπηρετεί τον Δημότη.

Καλώ τους παλιούς μου φίλους, μαζί με τη Μαρία και τους άξιους συνοδοιπόρους της, να δώσουμε έναν όμορφο αγώνα για τις αξίες και τα ιδανικά μας. Έναν αγώνα για τα παιδιά μας και την Ορεστιάδα.

Στη συνέχεια η κ. Γκουγκουσκίδου πήρε τον λόγο και δήλωσε : Είναι τιμή μας που ένα προβεβλημένο στέλεχος της αυτοδιοίκησης και του συνεταιριστικού κινήματος έρχεται μαζί μας. Ο κ. Γεωργίου με την εμπειρία και τις γνώσεις του σε συγκεκριμένους τομείς θα είναι πολύτιμος συνεργάτης και σύμμαχος κόντρα στα τόσα προβλήματα που βιώνουμε. Είπαμε από την αρχή ότι είμαστε μια ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη που δεν καθοδηγείται από κόμματα. Δεν κοιτάζουμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, κοιτάζουμε μπροστά, κοιτάζουμε ψηλά, κοιτάζουμε Ορεστιάδα. Σε καλωσορίζω Γιώργο. Σου εύχομαι καλή δύναμη και καλό αγώνα.

Ο Γεώργιος Γεωργίου είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος. Εκλέχτηκε τις προηγούμενες εκλογές με τη δημοτική παράταξη «Δημοτική Αλληλεγγύη». Κατά το παρελθόν υπήρξε κοινοτικός σύμβουλος Σπηλαίου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τριγώνου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ορεστιάδας. 
Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως μέλος, τη Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας.Διατέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου. Είναι απόφοιτος του Λυκείου Δικαίων και είναι αγρότης. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Μηλιά Μπεζιργιαννίδου και έχουν μια κόρη.