Στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης Και Αγίας Παρασκευής Η Μαρία Γκουγκουσκίδου

Την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής στη Ν. Βύσσα επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω” κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου. Η υπ. Δήμαρχος παρακολούθησε τη θεία λειτουργία του Σαββάτου και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους της Ιεράς Μονής. Ακολούθησε συζήτηση με τον πρώτο Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο.

Ο Ηγούμενος αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν προκειμένου να περαιωθούν οι υποδομές της Μονής, για να συνεχίσει η Μονή να διαδραματίζει τον σημαντικό θρησκευτικό της ρόλο σ’ αυτή την ευαίσθητη περιοχή. Επίσης τόνισε την ανάγκη να αναδειχθούν οι Βυζαντινές Εκκλησίες και γενικά τα θρησκευτικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής, ώστε να δημιουργηθεί ένα θρησκευτικό τουριστικό ρεύμα που θα προσδώσει εκτός από θρησκευτικές και οικονομικές υπεραξίες στην τοπική κοινωνία.

Η κ. Γκουγκουσκίδου πρότεινε τη δημιουργία μιας στάσης τρένων στο χώρο ακριβώς μπροστά από τη Μονή για να υπάρχει εύκολη, φθηνή και ασφαλής πρόσβαση των επισκεπτών στους χώρους της Μονής. Ο Ηγούμενος χαρακτήρισε θετική και ενδιαφέρουσα την πρόταση, ευχήθηκε δε σύντομα να υλοποιηθεί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και συμφώνησαν να υπάρχει επικοινωνία και θετική αύρα στις σχέσεις Μονής και Τοπικών Αρχών.

Ορεστιάδα 30 Μαρτίου 2019
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Δείτε παρακάτω το φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη της κας Γκουγκουσκίδου στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής.