Δελτίο Τύπου Της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Ο Σύλλογος Μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους πολίτες της Ορεστιάδας για τις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας που υποβαθμίζουν τα Πανεπιστημιακά τμήματα που βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και εκφράζει την έκπληξή του που το μέλλον των τμημάτων της Ορεστιάδας δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες των υποψηφίων Δημάρχων.

Τέλος θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν: Τον περιβάλλοντα χώρο του Πανεπιστημίου, τις συνθήκες διαβίωσης φοιτητών και προσωπικού.

Επειδή είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο Σύλλογος χωρίς δόλο μας κατατάσσει άδικα στους αδρανούντες και αδιαφορούντες δηλώνουμε ότι:
Τα θέματα που θέτει ο Σύλλογος έγιναν αποδεκτά και τέθηκαν απ’ τη δημοτική μας παράταξη τόσο στη συνάντηση της κ. Γκουγκουσκίδου με τον Κοσμήτορα κ. Σπυρίδωνα Κουτρούμπα, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, όσο και στη συνάντηση της επικεφαλής μας με τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη στην Κομοτηνή, την Τρίτη 2 Απριλίου 2019.

Μάλιστα στις παραπάνω συναντήσεις εκτός της συζήτησης για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ορεστιάδας έγινε αποδεκτή ως ενδιαφέρουσα η πρότασή μας για διοργάνωση ετήσιου Ευρωπαϊκού φόρουμ που θα ερευνά πτυχές και θέματα της Ευρωπαϊκής Αγροτικής Παραγωγής.

Όλες οι παραπάνω θέσεις μας αναλυτικά είναι και τώρα αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας toposnazw.gr. Αναρτήθηκαν επίσης στον λογαριασμό μας στο Facebook και δημοσιεύτηκαν σε δεκάδες μπλοκ που ενημερώνουν την ευρύτερη περιοχή. 

Κατά συνέπεια αναγνωρίζουμε τον ρόλο του Πανεπιστημίου στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του Βορείου Έβρου, στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα του ιδρύματος, θεωρούμε ως χρήσιμες και θετικές όλες τις απόψεις – και προφανώς του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού – που διαμορφώνουν ένα Ακαδημαϊκό Περιβάλλον αντάξιο των προσδοκιών μας για το Πανεπιστήμιο Ορεστιάδας.

Τέλος καλούμε σε ουσιαστική και δημιουργική συνάντηση του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού προκειμένου αποτελεσματικά να προωθήσουμε τα προβλήματα του Πανεπιστημίου.
Του Πανεπιστημίου των φοιτητών, του Πανεπιστημίου των καθηγητών, του Πανεπιστημίου της Ορεστιάδας για το οποίο είμαστε υπερήφανοι.