Σημαντική Παρέμβαση Της Μαρίας Γκουγκουσκίδου Σε Εκδήλωση Του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη Για Θέματα Των Αγροτών Μας

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παραβρέθηκε η κ. Γκουγκουσκίδου σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ., με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη με θέμα: Η οργάνωση του αγροτικού χώρου και Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Στην ουσιαστική της παρέμβαση η επικεφαλής της παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ” αναφέρθηκε στα διαχρονικά και επίκαιρα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας.

Ειδικότερα ζήτησε: 1. Να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος σε όλους ανεξαιρέτως τους παραγωγούς. 2. Να τηρηθεί αντίστοιχη δημόσια δέσμευση του Υπουργού. 3. Να λυθεί οριστικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας. 4. Να καθοριστούν επιτέλους με σαφήνεια οι αρμοδιότητες των αρμόδιων φορέων. 5. Να ολοκληρωθούν οι αναδασμοί και να προωθηθούν νέες προτάσεις ένταξης αγροκτημάτων 6. Να γίνει υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου και ότι χρειάζεται για την άρδευση του κάμπου. 7. Να υπάρξει μείωση του κόστους νερού άρδευσης. Τοποθέτηση inverter στους κινητήρες των αντλιοστασίων για εξοικονόμηση ενέργειας και γενικά αυτοματοποίηση λειτουργίας αντλιοστασίων Να διορθωθεί επιτέλους το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο.

Ορεστιάδα 7 Μαΐου 2019
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ