Τεράστια Συγκέντρωση Στα Δίκαια Για Τη Μαρία. Είσαι Η Δήμαρχός Μας Φώναζαν Οι Τριγωνιώτες

Σε μια τεράστια συγκέντρωση, με μεγάλο πάθος και ενθουσιασμό μίλησε την Πέμπτη 16 Μαΐου στα Δίκαια η Μαρία. Παλιοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες που παραβρέθηκαν τόνισαν ότι τέτοια συγκέντρωση δεν έγινε άλλη φορά στο Τρίγωνο.

Η υποψήφια δήμαρχος, την οποία πλέον ο κόσμος αντιμετωπίζει ως δήμαρχο εν αναμονή, αναφέρθηκε στο βασικό διακύβευμα των εκλογών. Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον κ. Μαυρίδη, που εκπροσωπεί αυτό που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, την εγκατάλειψη, το μέτριο, το λίγο, την απένταξη των έργων, τη χωρίς όραμα και σχέδιο διοίκηση. Και την κ. Γκουγκουσκίδου που εκπροσωπεί το νέο, το ανεξάρτητο, το φιλόδοξο, το ασυμβίβαστο, τη διεκδίκηση για σημαντικά και οραματικά που θα αλλάξουν την ιστορία της περιοχής. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα θέματα του Τριγώνου όπου η κ. Γκουγκουσκίδου δεσμεύτηκε ότι προσωπικά η ίδια θα ασχοληθεί, αναφέρθηκε:

Ο χωματόδρομος Πεντάλοφος – Σπήλαιο, θα ασφαλτοστρωθεί. Ο δρόμος Πάλλη – Πεντάλοφος, θα αποκατασταθεί. Ο δρόμος Κριός – Σπήλαιο που είναι με ευθύνη του δήμου σε τραγική κατάσταση, θα συντηρηθεί. Το ίδιο και ο δρόμος Κριός – Δίλοφος. Η ημιτελής νότιος κόμβος των Δικαίων θα ολοκληρωθεί.
2. Τα πράγματα είναι χειρότερα στο αγροτικό δίκτυο. Εκεί η ευθύνη του Δήμου είναι απόλυτη. Θα το λύσουμε τον πρώτο χρόνο. 
3. Θα λύσουμε οριστικά και απόλυτα το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας.
4. Πρέπει να υπάρξει μονάδα βιολογικού καθαρισμού. 
5. Η γέφυρα των Κομάρων – του ποταμού Άρδα – χρειάζεται συντήρηση για να θεωρηθεί ασφαλής. 
6. Θα αναδείξουμε τα αρχαία λατομεία των Πετρωτών – τα μαντένια. Στους Τύμβους να γίνουν ανασκαφές, ιδίως του Σπηλαίου και του Πενταλόφου.
7. Η ενδοδημοτική αστική συγκοινωνία θα οργανωθεί καλύτερα. 
8. Θα αξιοποιήσουμε τον ημιορεινό όγκο του Πενταλόφου, Πετρωτών, Κομάρων. 
9. Η αμμοληψία του Άρδα θα συνεχιστεί εφόσον εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και δεν βλάπτει το περιβάλλον. 
10. Θα πολλαπλασιαστούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ που φτάνουν στο Ορμένιο. 
11. Το κέντρο υγείας θα αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα πλαισιωθεί από τους απαραίτητους γιατρούς. 

Κλείνοντας, η Μαρία κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα και έδωσε έμμεση απάντηση στις πληροφορίες – καταγγελίες για πιέσεις και εκφοβισμούς γνωστών μηχανισμών. «Ο χρόνος τους τελείωσε. Στις 26 ψηφίζουμε στις 27 φεύγουν. Συνειδητά επιλέξαμε να δώσουμε τη μάχη της πολιτικής απέναντι στους μηχανισμούς. Μαζί θα στήσουμε το Νέο Τρίγωνο», κατέληξε. 

Ορεστιάδα 17 Μαΐου 2019
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ