Η Ορεστιάδα Αποφάσισε: Μαρία Γκουγκουσκίδου Δημάρχος Ορεστιάδας. Τεράστια Συγκέντρωση. Συγκλονιστική Η Μαρία

Σε μια τεράστια συγκέντρωση στην πλατεία Δασίου, μίλησε την Πέμπτη η υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου. Η πόλη κατέβηκε στην πλατεία να ακούσει τη Μαρία και η Μαρία ανέπτυξε το όραμά της για την πόλη.

“Θέλουμε την Ορεστιάδα Κοσμοπολίτισσα”, “Η Ορεστιάδα πρέπει να αντιδράσει στην πίεση της Αδριανούπολης, του Σβίλενγκραντ και της Αλεξανδρούπολης, αλλιώς θα καταντήσει ένα χωριό”, “Θέλουμε την Ορεστιάδα αστικό κέντρο μιας ευημερούσας ευρύτερης διακρατικής περιοχής, μια Ορεστιάδα που θα ακούει και θα μιλάει με την Ευρώπη και ταυτόχρονα θα κατανοεί και θα φιλοξενεί τις ιδέες της Ανατολής”, ήταν από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας. 

Η Μαρία κέρδισε με την αυτοπεποίθηση, την ηγετικότητα και την εν γένει παρουσία της και έδειξε πλέον ότι έρχεται. Δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου στον απερχόμενο Δήμαρχο, ασχολήθηκε αποκλειστικά με τις προτάσεις της που θα αλλάξουν τα δεδομένα της περιοχής.

Για τη μείωση του ΦΠΑ, για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού φόρουμ για θέματα του Πρωτογενή Τομέα, για τον Διεθνή Μαραθώνιο, για το Μουσείο Ζώνης – Δοξιπάρας, για το Διαβαλκανικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την πρόταση να επιλεγεί η Ορεστιάδα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και εξήγησε ότι είναι ρεαλιστική πρόταση, μπορεί να κερδηθεί και ήδη συσπειρώνει τους νέους και τους επαγγελματίες. “Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ορεστιάδας” τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά επίσης έκανε στα θέματα υποδομών της πόλης. “Η εικόνα της πόλης δεν είναι καλή” είπε, “με τα προτεινόμενα μέτρα θα κάνουμε την πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας”. “Όχι στην αποχή” είπε και κάλεσε τον κόσμο την Κυριακή να πάει στις κάλπες, να κάνει τις επιλογές του.

Τέλος ζήτησε απ’ τους νέους, τις γυναίκες, τους επαγγελματίες και τους αγρότες να σταθούν στο πλευρό της, με όλη την κοινωνία.
Συγκινημένη έκλεισε με τη δέσμευση “Όλα όσα εξαγγείλαμε θα τα κάνουμε, δεσμεύομαι γι’ αυτό. Σήμερα δώσαμε τα χέρια, σήμερα υπογράψαμε συμβόλαιο, που βασικούς όρους έχει: Ορεστιάδα ψηλά, Ορεστιάδα πρωταγωνίστρια”.

Ορεστιάδα 24 Μαΐου 2019
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Δείτε παρακάτω το φωτογραφικό υλικό από την προεκλογική ομιλία της Μαρίας Γκουγκουσκίδου στην Κεντρική Πλατεία της Ορεστιάδας

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία της Μαρίας Γκουγκουσκίδου