ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η 1η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ κ. ΜΑΡΙΑΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 1η Λευκή Νύχτα 2019 Ορεστιάδας. Η οργάνωση ήταν υποδειγματική, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Ο κόσμος στην κυριολεξία πλημμύρισε την πλατεία και τους δρόμους του κέντρου.

Η κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη, τόνισε την σπουδαιότητα αυτής της πρωτοποριακής εκδήλωσης, τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για την ίδια την πόλη.

Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρη την τοποθέτηση της κας Γκουγκουσκίδου.

Απόψε είναι μια σπουδαία βραδιά. Η αγορά της Ορεστιάδας γιορτάζει. Γιορτάζει η Ορεστιάδα. Φίλες και φίλοι, Θέλω να συγχαρώ, να επαινέσω, την Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας, το Διοικητικό της Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της τον κ. Χρήστο Τσομπανίδη για την πρωτοβουλία που πήραν να διοργανώσουν την 1η Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας.

Οι επαγγελματίες, οι καταναλωτές, η περιοχή μας ήταν έτοιμοι για τη δική μας διοργάνωση Λευκής Νύχτας. Οι επιχειρήσεις αγκάλιασαν τον θεσμό και όλες οι ηλικιακές ομάδες ανταποκρίνονται και υποστηρίζουν δυναμικά αυτή την Πρωτοποριακή Δράση.

Η Λευκή Νύχτα είναι μια διοργάνωση που πραγματοποιείται σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και σε πολλές Ελληνικές, με στόχο την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των εμπορικών καταστημάτων, την τόνωση της εμπορικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Η σημερινή γιορτή επίσης έχει στόχο να αναδείξει την Ορεστιάδα ως γιορτινή και φιλόξενη πόλη, που προσφέρει τοπικά προϊόντα, ιδιαίτερη γαστρονομία, όμορφα Σαββατοκύριακα όλο το χρόνο, για τους Έλληνες επισκέπτες, αλλά και τους διακρατικούς φίλους μας.

Φίλες και φίλοι, πριν ένα χρόνο, μέσα στην κρίση, είχαμε πει τη φράση που έκανε αίσθηση και συζητήθηκε. “Αν λυγίσουν οι επαγγελματίες θα λυγίσει όλη η κοινωνία”. Γιατί οι επαγγελματίες παράγουν εισοδήματα, δημιουργούν θέσεις εργασίας. Οι επαγγελματίες πέρασαν, είναι αλήθεια, δύσκολα, αλλά δεν λύγισαν. Η κοινωνία στήριξε τους επαγγελματίες και τους στηρίζει και σήμερα. Αγοράζοντας σε φθηνές τιμές ότι χρειάζονται τα νοικοκυριά, συμμετέχοντας στη διασκέδαση και με την παρουσία του κόσμου στην πλατεία και στους γύρω δρόμους.

Σήμερα οι επαγγελματίες ανταποδίδουν όσα χρωστούν στην κοινωνία. Επαγγελματίες και κοινωνία είναι μαζί. Επαγγελματίες και κοινωνία είναι ένα. Προκειμένου να μην διαταραχθεί το γιορτινό κλίμα είμαι σίγουρη ότι οι επαγγελματίες έχουν ρυθμίσει ζητήματα που αφορούν το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων και τις λοιπές υποχρεώσεις προς αυτούς. Καλό είναι τέτοιες εκδηλώσεις να ενώνουν τους φορείς, να είναι συλλογικές, για να πολλαπλασιάζουν το αποτέλεσμα.

Εμείς συμμετέχουμε με χαρά στην 1η Λευκή Νύχτα και θα βοηθήσουμε ανάλογες Δράσεις που προωθούν τα συμφέροντα της πόλης και επαγγελματικών τάξεων. Η 1η Λευκή Νύχτα εύχομαι να έχει επιτυχία.

Για να διοργανωθεί και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια. Για να υπάρξουν και άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες, προκειμένου να τελειώνουμε με την κρίση. Για να συζητηθεί στον Έβρο, στα κοντινά της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, ότι είμαστε μια φιλόξενη και ξεχωριστή πόλη.

Είμαι σίγουρη ότι οι επαγγελματίες της Ορεστιάδας οργάνωσαν μια μοναδική εμπειρία, με μεγάλες ευκαιρίες για συμφέρουσες αγορές και διασκέδαση. Μια εμπειρία που θα συζητηθεί, που θα επαναληφθεί, που θα είναι αφετηρία για θετικές εξελίξεις. Καλή επιτυχία στην 1η Λευκή Νύχτα της Ορεστιάδας. Καλή επιτυχία στην Ορεστιάδα. Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί.