ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ κ. ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΚΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Στο 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας βρέθηκε σήμερα το πρωί η κ. Γκουγκουσκίδου και ευχήθηκε Καλή Σχολική Χρονιά.

Απευθυνόμενη στους μαθητές είπε:
“Το κουδούνι χτύπησε. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, με νέους στόχους, νέα όνειρα, νέα χαμόγελα, με νέους και παλιούς φίλους. Σήμερα το πρωί βρήκε δεκάδες χιλιάδες παιδιά στα προαύλια των σχολείων με αισιοδοξία. Αισιοδοξία είναι η λέξη κλειδί.

Οι γονείς εμπιστεύονται ότι πιο πολύτιμο έχουν, τα παιδιά τους, στα χέρια των άξιων εκπαιδευτικών μας, για να τους μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, ιδανικά, αξίες.

Η παιδεία είναι η πιο χρήσιμη επένδυση. Προτρέπουμε τους μαθητές μας να δουν το σχολείο όχι ως χώρο υποχρεωτικής συμμόρφωσης σε κανόνες που περιορίζει την ελευθερία τους, αλλά ως χώρο από τον οποίο μπορούν να αντλήσουν στοιχεία που θα διαμορφώσουν και θα ενισχύσουν την προσωπικότητά τους, που θα τους κάνουν ελεύθερους και αυτόνομους ανθρώπους, με κοινωνικές και άλλες δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ιδιαίτερα δύσκολης εποχής μας.

Προβλήματα υπάρχουν. Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί, τοπικές αρχές, για να λύσουμε τα προβλήματα, για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.

Τις θερμές ευχές μου για καλή σχολική χρονιά, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Καλή δύναμη σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Καλή πρόοδο και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές”