Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΑΥΡΙΔΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη και μεγάλη δυσαρέσκεια ακούσαμε τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, κ Βασίλειο Μαυρίδη, σε δελτίο ειδήσεων περιφερειακού καναλιού, να ισχυρίζεται ότι έλαβε την απόφαση περί αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου Ορεστιάδας, μετά από συνεννόηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο ισχυρισμός αυτός του κ. Δημάρχου είναι ψευδής και παραπλανητικός και στόχο έχει να αποσείσει την ευθύνη του για τον χειρισμό του θέματος της λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των λαϊκών αγορών στον Δήμο Ορεστιάδας, ήταν αποκλειστικά δική του και ελήφθη χωρίς καμία συνεννόηση με τους επικεφαλής, αλλά και χωρίς κανένα σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών σε βάρος των παραγωγών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η παράταξή μας, διά της επικεφαλής της, απευθύνθηκε τηλεφωνικά στον κ. Δήμαρχο στις 19 Μαρτίου και του εξέφρασε την αντίθεσή της στο κλείσιμο των λαϊκών αγορών, προτείνοντας να λειτουργήσουν αυτές μόνο με τους τοπικούς παραγωγούς, με πάγκους αναπτυγμένους σε ασφαλείς μεταξύ τους αποστάσεις, για την αποφυγή του συνωστισμού, στα πρότυπα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών της υπόλοιπης χώρας. Η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν ότι η απόφαση αποτελεί δική του αρμοδιότητα και ότι την έλαβε υπό τη βάσανο όλων των σχετικών προβληματισμών.

Στη μοναδική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στις 2 Απριλίου, συζητήθηκε η δυνατότητα λήψης μέτρων για την ανακούφιση των παραγωγών από τις δυσμενείς συνέπειες της απόφασης του κ. Δημάρχου, χωρίς να ζητηθεί βέβαια η άποψή μας για την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα της απόφασης αυτής. Πρέπει να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι η πλειοψηφία των αποφάσεων που ελήφθησαν στην τηλεδιάσκεψη εκείνη, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν επικοινωνιακά, αφού δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, όπως θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει προ πολλού.

Το γεγονός ότι, εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και εξαιτίας της, επιλέξαμε ως δημοτική παράταξη να αποφύγουμε την αντιπολιτευτική διάθεση και τη δημόσια αντιπαράθεση, για να μην εντείνουμε τους φόβους, την ανησυχία και την αβεβαιότητα των δημοτών, οι οποίοι δοκιμάζονται, μεταθέτοντας στο υγιές και ψύχραιμο μέλλον τον έλεγχο και την κριτική μας για τους χειρισμούς του κ. Δημάρχου και της δημοτικής αρχής, θα έπρεπε να είχε ωθήσει τον κ. Μαυρίδη να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση με μεγαλύτερη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εντιμότητα και όχι να προσπαθεί να μοιραστεί μαζί μας τις αποκλειστικά δικές του ευθύνες, για να εξιλεωθεί στα μάτια των δημοτών.

Ορεστιάδα 23 Απριλίου 2020

Μαρία Γκουγκουσκίδου

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ