Επίσκεψη στον οικισμό Παλιννοστούντων Σαγήνης: “Εγκληματική εγκατάλειψη και παιδικές χαρές της τελευταίας στιγμής”

10167994_689440007810419_8589859965665913475_n

Το πρωί της Κυριακής 4 Μαΐου αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας με επικεφαλής την Υποψήφια Δήμαρχο Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου βρέθηκε στον οικισμό Παλιννοστούντων, που βρίσκεται στη Σαγήνη.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με πολλούς κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι μας εξέθεσαν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πέρα από την ανεργία, που μαστίζει ιδίως τους νέους σε ολόκληρο το Δήμο, η εγκατάλειψη όλων των κοινοχρήστων χώρων από τις υπηρεσίες του Δήμου προβληματίζει ιδιαίτερα τους παλιννοστούντες.  «Παντού υπάρχουν χόρτα που ξεπερνούν σε ύψος  το ένα μέτρο. Ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται εάν στα σπίτια μας κάνουν την εμφάνισή τους φίδια, τρομοκρατώντας τα παιδιά μας, τα οποία δεν έχουν κανένα χώρο (π.χ. παιδική χαρά) για να παίξουν» λένε χαρακτηριστικά.

Καταγγέλλουν την υποκριτική κίνηση της δημοτικής αρχής να τοποθετήσει λίγο πριν τις εκλογές προς άγραν ψήφων δυο κούνιες και μια τσουλήθρα σε μία τοποθεσία ακατάλληλη για παιδική χαρά απόμερα σε σχέση με τον οικισμό. Στην ίδια κατάσταση και ο αύλειος χώρος του 2ου Γενικού Λυκείου, που βρίσκεται από το 2000 στον οικισμό.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους του οικισμού είναι η μη παραχώρηση  οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας, πράγμα το οποίο έχει τακτοποιηθεί σε αντίστοιχους οικισμους σε ολόκληρη την Ελλάδα π.χ. στις Σάπες Ροδόπης και στο Τυχερό Σουφλίου.

Ο Δήμος Ορεστιάδας πρέπει να γίνει ένας τόπος για να ζούμε, έχοντας όλοι ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Σε όλες τις γειτονιές του Δήμου, όλοι οι κάτοικοι να ζουν με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία για το μέλλον.