Προεκλογική Δραστηριότητα 5 & 6 Μαΐου

SAM_0913

Επίσκεψη σε Σάκκο, Καβύλη, Στέρνα και Καστανιές
Περιοδεία σε Λαϊκή Αγορά Ορεστιάδας
Επίσκεψη σε Αμμόβουνο, Φυλάκιο και Κέραμο 

Η περιοδεία του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ συνεχίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Μαΐου στον οικισμό του Σάκκου και στις τοπικές κοινότητες της Εκλογικής Περιφέρειας Βύσσας, Καβύλη και Στέρνα. Η προεκλογική συζήτηση έχει «ανάψει» κυριολεκτικά και οι δημότες μιλάνε για τα προβλήματα τους.  Καταδικάζουν την χαρακτηριστική απουσία έργου από την δημοτική αρχή, αλλά και την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Επόμενος σταθμός η τοπική κοινότητα των Καστανεών, όπου οι κάτοικοι συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την συνεχή υποβάθμιση του χωριού τους. Για το λόγο αυτό οι φορείς της περιοχής, σύλλογοι αθλητικοί, πολιτιστικοί κ.α. έλαβαν την πρωτοβουλία και απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους υποψήφιους συμβούλους, που προέρχονται από τις Καστανιές, να συναντηθούν και να συζητήσουν για το μέλλον των Καστανεών. Από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν ήταν αυτό του Αναψυκτηρίου. Ο συνδυασμός ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ εκπροσωπήθηκε από τον Χρήστο Κουσινίδη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Εκλογικής Περιφέρειας Βύσσας και την δικηγόρο Άννα Μεμετζή, υποψήφια δημοτική σύμβουλο στην Εκλογική Περιφέρεια Ορεστιάδας, οι οποίοι μετέφεραν τις θέσεις του συνδυασμού για το ξαναζωντάνεμα των Καστανεών και της παρόχθιας περιοχής του Άρδα, σε αντίθεση με εκπροσώπους άλλων συνδυασμών που «δεν τους έδωσε (!) ο επικεφαλής το πρόγραμμα τους».

Το πρωί της Τρίτης 6 Μαΐου οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ με επικεφαλής την Υποψήφια Δήμαρχο για το Δήμο Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου επισκέφτηκαν την Λαϊκή Αγορά της Ορεστιάδας. Οι πωλητές, πραγματευτές και λοιποί επαγγελματίες υποδέχθηκαν με αγάπη την Υποψήφια Δήμαρχο και της ευχήθηκαν καλή πορεία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και εκδήλωσαν τη στήριξή τους, η δε υποψήφια Δήμαρχος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ευχήθηκαν καλές δουλειές και υγεία σε αυτούς και στις οικογένειές τους. Βρέθηκαν ακόμη στα ΚΑΠΗ του Δήμου, που βρίσκονται στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς και παρουσίασαν στους περήφανους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας το πρόγραμμα του συνδυασμού, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, τη δημιουργία νέων χώρων ψυχαγωγίας, με ηθική και ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας για να παραμείνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας και την ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια Στο Σπίτι”.

Το απόγευμα της Τρίτης η ομάδα του συνδυασμού βρέθηκε ξανά στους οικισμούς Αμμόβουνο, Φυλάκιο και Κέραμος. Η υποψήφια Δήμαρχος Ορεστιάδας που συνοδευόταν από υποψήφιους του συνδυασμού της έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των παραπάνω οικισμών της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της διάφορα προβλήματα που απασχολούν τα χωριά τους π.χ. τα χορταριασμένα νεκροταφεία του Φυλακίου, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη τους προς τον πρόσωπο της Μαρίας Γκουγκουσκίδου και της ομάδας της για την επίλυσή τους στην πενταετία που ακολουθεί. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλα πέντε χρόνια. Αυτό θα είναι η καταστροφή μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά.