Η Πρόσκληση Της Διασυνοριακότητας Και Κορυφαίες Διεθνής Διασυνοριακές Δράσεις

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΔΑ ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ-ΕΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ-ΜΟΥΣΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ-ΕΝΑΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ-ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ WOODSTOCK.

Όλα αυτά για να συμβούν θα πρέπει επιτέλους να ξεκολλήσει και το θέμα της οικοτουριστικής μονάδας με τους ξύλινους οικίσκους που παραμένει για μια 15ετία μια ανοιχτή πληγή και ένα πρόβλημα για το τοπίο και το θεσμό του Άρδα. Είκοσι πέντε χρόνια(1995-2019) από την πρώτη διοργάνωση είναι καιρός για να μιλήσουμε για το μέλλον του φεστιβάλ του Άρδα. Ένα τέταρτο του αιώνα είναι ένας αρκετός χρόνος για να γίνει ένας δημόσιος απολογισμός με τη συμμετοχή όλων όσοι συνέβαλαν στη γέννηση και υλοποίηση του πιο ελπιδοφόρου θεσμού.

-ΕΝΑΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ένας κοινός θεσμός διεθνούς εμβέλειας για τους Δήμους Ορεστιάδας-Αδριανούπολης-Σβίλεγκραντ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής(ΕΟΕ) και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής(ΔΟΕ).

-ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ» με τη συμμετοχή όλων των βαλκανικών ποδοσφαιρικών ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, με έδρα τις Καστανιές και ανάπτυξη σε όλα τα περιφερειακά γήπεδα του Δήμου Ορεστιάδας.

-Ο Δήμος Ορεστιάδας έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ. Ο Δήμος Ορεστιάδας ευτύχησε να έχει, μετά από δραματικές και συγκλονιστικές εξελίξεις, μια ξεχωριστή θέση στη γεωγραφία, που από μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πλεονέκτημά του. Πρέπει να εργαστούμε όλοι μεθοδικά και συστηματικά για να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα ειρηνικής συνύπαρξης και αμοιβαίας συνεργασίας, όπου όλοι οι εταίροι θα έχουν να κερδίσουν αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε και να οργανωθούμε επιδεικνύοντας τα γρήγορα και σωστά αντανακλαστικά σε ταχύτητες που επιβάλλουν οι καιροί μας.