Δήμος Ορεστιάδας – Τόπος να ΖΩ!

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Μαρία Γκουγκουσκίδου γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1972.Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο της πόλης το 1990. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας από το 1997, προήχθη σε Δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω το 2007 και ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου στην Περιφέρεια του Εφετείου Θράκης.

Επί σειρά ετών δίδαξε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Σχολής Αστυφυλάκων που εδρεύει στο Διδυμότειχο καθώς επίσης και στο Ι.Ε.Κ. Ορεστιάδας.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και διατέλεσε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ορεστιάδας, ενώ στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας.

Είναι μητέρα δύο παιδιών, του Βαγγέλη και της Ελένης.

Στο ενεργητικό της συγκαταλέγεται η αγάπη της για τον αθλητισμό.